Valdība otrdien par jauno Valsts kancelejas vadītāju apstiprināja Valsts administrācijas skolas direktori Guntu Veismani, kuras priekšteci Alvi Vītolu atlaida par atklājušos atpūtas kompleksu valdības ēkā un kurš savu atlaišanu pārsūdzējis tiesā.
Vītols uzskatīja, ka Šķēle vēlējies viņa vietu atbrīvot sev padevīgam cilvēkam.

Šķēle jauno Valsts kancelejas vadītāju otrdien vērtēja kā ļoti kompetentu personu. Viņš žurnālistiem sacīja, ka par to liecina arī uzvara desmit cilvēku sīvā konkurencē. Šķēle pavēstīja, ka arī iepriekš bija pazīstams ar Veismani, jo viņa vadīja administrācijas skolu.

Veismane uzvarēja konkursā uz kancelejas vadītāja vietu, uz kuru bija pieteikušies desmit pretendenti.

BNS jau ziņoja, ka konkursu premjers izsludināja marta beigās pēc tam, kad valdība atbalstīja Valsts civildienesta pārvaldes (VCP) lēmumu atlaist no amata Valsts kancelejas direktoru Vītolu, kurš pēc disciplinārpārbaudes atzīts par atbildīgu par vairāk nekā 60 tūkstošu latu izšķērdēšanu.

Lai gan līgums par atpūtas kompleksa izbūvi noslēgts gandrīz pusgadu pirms tam, kad Vītols kļuva par kancelejas direktoru, reāli būvdarbi sākti līdz ar viņa stāšanos direktora amatā, pārbaudē konstatēja VCP.

Līdz ar to Vītolam, pēc VCP uzskata, vajadzēja konstatēt, ka Valsts kancelejas ēkā notiek budžetā neparedzēta celtniecība, kas neatbilst iestādes darbības mērķiem, un lauzt noslēgto līgumu.

Taču tā vietā celtniecības darbi turpinājušies un sākotnējam līgumam par gandrīz 50 tūkstošiem latu pievienoti vēl citi līgumi, kuru izmaksas sasniegušas gandrīz 20 tūkstošus latu.

Veismane dzimusi 1951.gadā, mācījusies Latvijas Universitātes Ekonomikas fakultātē, kā arī Harvardas biznesa skolā. Valsts administrācijas skolu vadījusi kopš 1994.gada, kopš 1997.gada darbojas Korupcijas novēršanas padomē, no 1988. līdz 1994.gadam lasījusi lekcijas LU Ekonomikas fakultātē. Viņa ir 18 zinātnisku rakstu autore, uzstājusies zinātniskās konferencēs par valsts pārvaldi Latvijā un ārzemēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!