Valsts kontrole uzskata, ka būtu nepieciešams veidot "melno sarakstu" ar tiem ierēdņiem, kuri pieņēmuši nelikumīgus lēmumus un tādēļ atlaisti no amata, lai šie cilvēki nevarētu uzreiz iestāties darbā citā iestādē, kur būtu jāpieņem līdzīgi lēmumi, šodien preses konferencē sacīja valsts kontrolieris Raits Černajs.
Černajs sacīja, ka būtu jāveido tā sauktais "melnais saraksts", nosakot likumā ierobežojumus atlaistajiem ierēdņiem vienu, divus vai vairāk gadus ieņemt amatus, kuros viņi var turpināt līdzīgu lēmumu pieņemšanu, piemēram, kaut vai par iepirkumiem valsts vai pašvaldības vajadzībām.

"Citādi gadās tā, ka šie cilvēki "ceļo" no vienas vietas uz otru pat ar paaugstinājumu," teica valsts kontrolieris. Tā kā Valsts kontrolei nav likumdošanas iniciatīvas tiesību, šāds priekšlikums likuma grozījumiem būtu jāizsaka valdībai vai Saeimai.

"Ir jau mainīta vadība iestādēs arī pēc Valsts kontroles atzinumu saņemšanas, taču, kā zināms, ir arī cilvēki, kuriem laikam ir vēl lielāka imunitāte nekā deputātiem," savu viedokli pauda Černajs. Konkrētas personas gan viņš nosauca.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!