Foto: Publicitātes foto

Jaunajam Rīgas brīvostas vadītājam būs jātiek galā ar Krievu salas projektu un jaunu kravu piesaisti, atzina Valsts kontroles vadītāja Elita Krūmiņa.

Pēc viņas domām, tad, kad Rīgas brīvostas pārvaldnieks Leonīds Loginovs būs pametis amatu, viņa vietā būs jāatrod kandidāts, kas spēs tikt galā ar tiem izaicinājumiem, kādi Rīgas brīvostu sagaida jau tuvākajā nākotnē un ar kuru īstenošanu līdz šim nav veicies tik izcili kā gribētos.

"Galvenokārt šeit runāju par Krievu salas projekta tālāku virzību, jaunu kravu piesaisti, kas aizvietotu Krievijas kravu kritumu, kā arī iekšējām reformām Brīvostas pārvaldē, kuras, saskaņā ar amatpersonu pausto, jau ir uzsāktas," piebilda Valsts kontroles vadītāja.

Krūmiņa atzina, ka Valsts kontrole turpinās sekot līdzi arī ieteikumu ieviešanai Rīgas brīvostā.

"Protams, mums ir svarīgi redzēt, ka Rīgas brīvostas darbība tiek organizēta, ievērojot likumu un lietderības principus, kas līdz šim ne vienmēr tā bija. Tomēr, plašāk raugoties, ir jāatgriežas pie sarunas par pašu pārvaldības modeli un jāraugās profesionālas, pilna laika valdes virzienā, kā to ir rekomendējusi arī Pasaules Banka," atzina Krūmiņa.

Jau vēstīts, ka Rīgas brīvostas valde saņēmusi Loginova iesniegumu ar lūgumu no šā gada 10.marta viņu atbrīvot no amata. Ostas valde pieņēmusi iesniegumu un uzdevusi ostas pārvaldei līdz nākamajai valdes sēdē 22.februārī izstrādāt kārtību, kādā tiks izraudzīts jaunais Rīgas brīvostas pārvaldnieks. Plānots jauno pārvaldnieku meklēt konkursā.

Loginovs Rīgas brīvostu pārvaldīja kopš 1998.gada pavasara.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!