Foto: Shutterstock

Braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem lielākajā valsts daļā ir uzlabojušies, un braukšana ir apmierinoša, informē uzņēmumā Latvijas Valsts ceļi (LVC).

Vietām nedaudz snieg, gaisa temperatūra no -6 līdz -3 grādiem pēc celsija skalas.

Ainažu, Valmieras, Veclaicenes, Bauskas un Daugavpils virzienos braukšanas apstākļi ir apmierinoši, brauktuves notīrītas un nokaisītas.

Savukārt Ventspils virzienā ir apgrūtināti braukšanas apstākļi posmā Kūdra - Strazde. Brauktuves vietām sniegotas, bet Liepājas virzienā braukšanas apstākļi ir apgrūtināti posmā Kalnciems - Saldus. Vietām nedaudz snieg. Autoceļu tīra un kaisa atkārtoti.

Jelgavas virzienā braukšana apgrūtināta posmā Jelgava - Meitene. Uz brauktuves veidojas apledojums un tiek veikta atkārtota brauktuves kaisīšana.

Pa reģionālajiem ceļiem apgrūtināti braukšanas apstākļi ir Jelgavas, Ogres, Kuldīgas, Liepājas, Tukuma, Madonas un Balvu, apkārtnes. Autoceļi sniegoti, vietām apledo, brauktuves tīra un kaisa.

LVC atgādina, ka ziemas apstākļos īsā laika periodā var mainīties braukšanas apstākļi un aicina autovadītājus izvēlēties laika un ceļa apstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu un atcerēties, ka ceļu ziemas uzturēšanas līmenis dažādas nozīmes ceļiem būtiski atšķiras.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!