Sākot no nākamā gada marta būs ieviesta no valsts budžeta finansējamo institūciju darbinieku darba samaksas un ierēdņu amatu vienotās uzskaites sistēma, kuras mērķis ir sekmīgāk pārraudzīt valsts iestādēm un tajās strādājošo atalgojumam no budžeta piešķirto līdzekļu izlietojumu.

Ceturtdien Valsts sekretāru sanāksmē izsludinātais Ministru kabineta noteikumu projekts paredz, ka jaunie noteikumi, pēc ministrijas teiktā, sekmēs aprēķinus par to, cik valsts iestādēm būs nepieciešami budžeta līdzekļi. Tāpat sistēma ļaus kontrolēt darba samaksu valsts pārvaldē, kā arī analizēt atalgojumam paredzētās naudas izlietojumu, portālu „Delfi” informēja Finanšu ministrijā.

Tā skaidro, ka patlaban ministrija uztur divas informācijas uzskaites sistēmas: vienoto darba samaksas uzskaites sistēmu no valsts budžeta finansējamās institūcijās un no Valsts civildienesta pārvaldes pārņemtu valsts informācijas sistēmu. Paredzams, ka tagad abas sistēmas būs apvienotas vienā , un šis process neprasīs jaunus līdzekļus, savukārt uzlabos valsts pārvaldē strādājošo darbu.

Plānots, ka izstrādātajā noteikumu projektā būs noteikts arī tas, kādā veidā vienotā atskaites sistēma funkcionēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!