Foto: F64

Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšsēdētājs būs Sergejs Dolgopolovs (S), otrdien nolemts pirmajā komisijas sēdē.

Komisijas priekšsēdētāja biedrs būs Tālis Linkaits (JKP) un komisijas sekretārs – Ēriks Pucens ("KPV LV"). Priekšsēdētāja amatam tiks izvirzīts arī Linkaits, tomēr viņš nesaņēma komisijas deputātu balsu vairākumu.

Pēc ievēlēšanas Dolgopolovs pateicās deputātiem par uzticību un izteica cerību, ka komisijas darbu pavadīs veselais saprāts.

Komisijā strādās arī: Inga Goldberga (S), Regīna Ločmele-Luņova (S), Karina Sprūde ("KPV LV"), Uldis Budriķis (JKP), Viktors Valainis (ZZS), Janīna Kursīte-Pakule (NA) un Inese Ikstena (A/P).

Otrdien Saeima ārkārtas sēdē apstiprinājusi deputātus darbam parlamenta komisijās. Vairāk par komisiju sastāvu var lasīt šeit.

Kā informēja Saeimas Preses dienestā, Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas kompetencē ir plašs jautājumu loks – valsts iestāžu un pašvaldību darbība, civildienests un valsts amatpersonu darbība, tostarp interešu konflikta novēršana, partiju finansēšana un priekšvēlēšanu aģitācija, kā arī dzīvojamo māju pārvaldīšana un apsaimniekošana, palīdzība dzīvokļa jautājumu un denacionalizēto namu īrnieku problēmu risināšanā un nevalstiskā sektora darbība.

Saeimā darbojas 16 komisijas. Tās strādā noteiktā likumdošanas jomā, uzrauga izpildvaras darbību, kā arī veic citus komisijas darba specifikai atbilstošus uzdevumus. Saeimas komisijas sagatavo izskatīšanai lietas, kas tiek apspriestas Saeimas sēdēs. Pamatojoties uz Saeimas lēmumiem, komisijas izskata likumprojektus, priekšlikumus un iesniegumus.

Deputāts vienā un tajā pašā laikā var strādāt ne vairāk kā divās pastāvīgajās komisijās un trīs apakškomisijās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!