Foto: Shutterstock

Pēdējo divu dienu laikā Valsts policijas (VP) Kurzemes reģiona pārvaldes Liepājas iecirknī ir saņemtas telefoniskas informācijas par diviem krāpšanas gadījumiem, kuros iedzīvotāji uzticot savus bankas datus svešām personām, zaudējuši naudu, portālu "Delfi" informēja policijā.

Vienā no gadījumiem kāda liepājniece telefonsarunā nosauca cilvēkam savas internetbankas autorizācijas datus, kā rezultātā no viņas bankas konta uz citu bankas kontu tika pārskaitīti vairāki simti eiro. Savukārt kāds liepājnieks interneta vietnē "Facebook" nezināmai personai nosūtīja savas pases kopiju un bankas datus, kā rezultātā uz viņa vārda tika noformēts kredīts.

VP aicina iedzīvotājus būt piesardzīgiem un nebūt pārlieku uzticīgiem komunicējot ar nepazīstamiem cilvēkiem. Tāpat nevajadzētu nevienam izpaust savus personas datus, elektronisko maksāšanas līdzekļu (kredītkaršu) datus, tādējādi pasargājot sevi no riska kļūt par krāpniecības upuriem.

Policijā atgādināja, ka, ja ir gadījies kļūt par krāpnieku upuri, tad nepieciešams zvanīt VP pa tālruņa numuru 110 vai rakstīt iesniegumu elektroniski bez eParaksta Latvijas valsts portālā, izmantojot e-pakalpojumu "E-iesniegums iestādei" vai arī elektroniski ar eParakstu, sūtot uz pasts@vp.gov.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!