Foto: DELFI

Valsts policija līdz gada beigām plāno saņemt visas jaunās automašīnas un, iespējams, daļā uzstādīs arī ātruma mērierīces, pastāstīja Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis.

Kopumā atbilstoši līgumam policijai jāpiegādā 81 automašīna, un pašlaik likumsargi saņēmusi aptuveni 30 "Renault" markas spēkratu. Spēkrati gan policijai bija jāsaņem ātrāk, taču tagad ir panākta nepieciešamā vienošanās ar banku un atlikušos auto plānots saņemt līdz decembrim, norādīja Ķuzis.

"Sagaidīsim, kā viss beigsies ar radaru sāgu. Cerības bija, ka būs visi 160 uzņēmuma uzstādītie radari, taču, redzot, ka būs tikai 57, iespējams, būs jāatrod finansējums un daļā šo automašīnu jāizvieto ātruma mērierīces," pieļāva Ķuzis.

Mērierīces Valsts policijas automašīnās nav nekas jauns. Jau ziņots, ka patlaban daļā trafarēto un netrafarēto automašīnu ir iebūvēti radari. Savukārt valsts no Vācijas ražotāja plāno iegādāties 57 radarus, no tiem 27 – stacionāros, bet pārējos – pārvietojamos.

Vēstīts arī, ka Valsts policijai jaunos automobiļus vajadzēja saņemt jau jūnija beigās, taču mašīnām nebija nodrošināts nepieciešamais aprīkojums, tādēļ Iekšlietu ministrija jaunos spēkratus nepieņēma.

Iekšlietu ministrijai bija noslēgts līgums par jaunu automašīnu piegādi ar uzņēmumu "Citadele līzings un faktorings", kas uzvarēja konkursā par auto piegādi. Līguma summa ir aptuveni 3 279 000 latu bez PVN, aģentūra BNS noskaidroja ministrijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!