Foto: LETA

Valsts policijas (VP) priekšnieka vietnieka, Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieka amatā ar šā gada 1. augustu uz noteiktu laiku tiek iecelts līdzšinējais VP Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieks pulkvežleitnants Andris Zellis, portālu "Delfi" informēja VP.

Savukārt ar šā gada 1. septembri uz noteiktu laiku VP Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka amatā tiek iecelts līdzšinējais VP Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieka vietnieks, Koordinācijas un kontroles pārvaldes priekšnieks pulkvežleitnants Lauris Arājs.

Šobrīd VP priekšnieka vietnieka, Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieka amats ir vakants un ir ārkārtīgi būtiski nodrošināt šīs pārvaldes noteikto funkciju un uzdevumu nepārtrauktu, kvalitatīvu un sekmīgu izpildi, norādīja policijā.

Nav pieļaujams, ka šāds stratēģiski svarīgs amats ir ilgstoši brīvs, līdz ar to VP priekšnieks pieņēmis lēmumu veikt amatpersonu rotācijas, izvērtējot potenciālos kandidātus, kuri, ņemot vērā pieredzi, zināšanas, kompetenci un personiskās īpašības būtu piemēroti konkrētu uzdevumu un funkciju efektīvas izpildes nodrošināšanai, skaidroja policijā.

Zellis šajā amatā iecelts uz noteiktu laiku līdz 2023. gada 21. decembrim.

Līdz šim Zellis ir guvis ilggadēju pieredzi dažādos vadošos VP amatos. Kopš 2016. gada marta viņš pilda VP Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka pienākumus, bet pirms tam vairākus gadus bijis VP Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka vietnieks, Kārtības policijas biroja priekšnieks.

Savukārt, ņemot vērā VP Zemgales reģiona pārvaldes stratēģiskos uzdevumus un nākotnes izaicinājumus, VP Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka amatam nepieciešams izraudzīties pieredzējušu un kompetentu profesionāli. Izvērtējot pieejamos resursus un iespējamos kandidātus, un, ņemot vērā līdzšinējo Arāja ilggadējo praktiskā darba pieredzi vadošos amatos VP, viņš dienesta interesēs ar šā gada 1. septembri uz trīs gadiem pārcelts VP Zemgales reģiona priekšnieka amatā.

Minēto amatpersonu rotācijas ne vien radīs iespēju izprast darba atšķirības starp dažādām struktūrvienībām VP, bet arī nodrošinās labākās prakses, jaunu risinājumu un inovatīvas pieejas ieviešanu, kā arī veicinās darbu pie VP rīcības plāna Eiropas Komisijas Strukturālo reformu atbalsta programmas projektā izstrādāto rekomendāciju (SRAP) ieviešanas, tādējādi kopumā pozitīvi ietekmējot VP attīstību, uzsvēra policijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!