Foto: LETA
Valsts policijā (VP) nākamā gada sākumā paredzētas vēl divu augstu amatpersonu rotācijas.

Līdz šim Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka vietnieka, Kriminālpolicijas biroja priekšnieka amats bija vakants. Jau ziņots, ka šo amatu iepriekš ieņēma Andrejs Sozinovs, kuru pavasarī aizturēja Valsts drošības dienests. Viņš arī nedaudz vēlāk nolēma amatu pamest saistībā ar "noteiktajām prasībām neatbilstošu veselības stāvokli".

Amatam bija izsludināts konkurss, tomēr, vērtējot šim amatam nepieciešamās svarīgākās pamatprasības un veicot padziļinātu izvērtējumu, neviens no kandidātiem netika virzīts uz apstiprināšanu un izsludinātais konkurss beidzies bez rezultāta, noskaidrots VP.

Šāda stratēģiski svarīga amata ilgstoša nenokomplektēšana ilgtermiņā var būtiski ietekmēt iestādes funkciju izpildes nodrošināšanas kvalitāti un amatā ir nepieciešams iecelt pieredzējušu un kompetentu augsta līmeņa jomas ekspertu, norāda VP.

Izvērtējot šo situāciju un ņemot vērā iepriekšējo pieredzi kriminālpolicijā, sasniegtos darba rezultātus, personīgās īpašības un kompetenci, ar 2022. gada 1. janvāri uz diviem gadiem minētajā amatā dienesta interesēs tiek pārcelts līdzšinējais Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieka vietnieks, otrā biroja priekšnieks Kaspars Briedis, apliecināja VP.

Tāpat ar 2022. gada 22. janvāri būtu vakants Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Kriminālizlūkošanas vadības pārvaldes Metodiskās vadības un kontroles nodaļas (3.nodaļas) priekšnieka amats.

Tomēr, ņemot vērā šīs nodaļas stratēģiski svarīgo ikdienas un nākotnes uzdevumu izpildi, tajā skaitā, kas saistīti ar Eiropas Komisijas Strukturālo reformu atbalsta programmas projektā izstrādāto rekomendāciju ieviešanu, kā arī dažādu stratēģisku uzdevumu īstenošanu, kas saistīti ar kriminālpolicijas darba organizācijas, izmeklēšanas un operatīvās darbības jautājumiem, šajā amatā nepieciešams iecelt profesionālu un pieredzējušu augstas raudzes ekspertu, norādīja VP.

Ņemot vērā minēto un izvērtējot potenciālos kandidātus, kuri, ņemot vērā pieredzi, zināšanas, kompetenci un personiskās īpašības būtu piemēroti šim amatam, no 2022. gada 22. janvāra līdz 2025. gada 21. janvārim minētajā amatā tiek pārcelta līdzšinējā Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes 1. nodaļas (Noziedzīgi iegūtu līdzekļu un noziegumu finanšu sistēmā apkarošanas) priekšniece Inese Ratfeldere.

Ratfelderei ir ilggadēja praktiskā darba pieredze dažādos amatos VP gan Rīgas reģiona kriminālpolicijas, gan Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes struktūrvienībās, kā arī vērā ņemami darba rezultāti un plaši sasniegumi saistībā ar noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas apkarošanu, izmeklēšanas kapacitātes celšanu un pilnveidošanu, kā arī labās prakses ieviešanu. Ratfeldere ir rādījusi piemēru, viņas zināšanas, darbaspējas, personiskās īpašības un profesionālais redzējums sniegs būtisku ieguldījumu turpmākā izmeklēšanas jomas un policijas kopējā attīstībā, norādīja VP.

VP pagājušajā nedēļā paziņoja, ka policijā paredzētas vairākas augsta līmeņa amatpersonu rotācijas.

VP priekšnieks Armands Ruks šādu lēmumu pieņēmis, "ņemot vērā dienestu nepieciešamību nodrošināt struktūrvienībām uzlikto stratēģiski svarīgo ikdienas un nākotnes uzdevumu izpildi", kā arī to, ka minēto pārvalžu šī brīža priekšnieki jau ilgstoši pilda dienesta pienākumus savos amatos.

Ar 2022. gada 1. janvāri dienesta interesēs līdz 2024. gada 5. decembrim Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes priekšnieka amatā tiek pārcelts līdzšinējais Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes priekšnieks Pēteris Bauska.

Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes priekšnieka amatā līdz 2022. gada 4. aprīlim tiek iecelts līdzšinējais Kriminālistikas pārvaldes priekšnieks Pauls Krūmiņš.

Savukārt līdzšinējais Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes priekšnieks pulkvedis Andrejs Siņavins ieņems Kriminālistikas pārvaldes priekšnieka amatu.

2020. gada oktobrī īsi pēc stāšanās amatā Ruks jau veica citu VP augstākā līmeņa amatpersonu rotāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!