Foto: F64
Sākot ar 15.decembri Valsts policija (VP) savās rindās vairs neuzņems jaunus darbiniekus un neaizpildīs vakances, ietaupītos līdzekļus izmaksājot piemaksās par organizētās noziedzības un smago noziegumu apkarošanu, paredz pirmdien parakstīts iekšlietu ministres Lindas Mūrnieces (JL) rīkojums.

Iekšlietu ministrijas preses pārstāve Sintija Virse portālu "Delfi" informēja, ka ministres rīkojums paredz no 15.decembra pārtraukt amatpersonu kandidātu pieņemšanu dienestā Valsts policijā, jaunu darba līgumu slēgšanu un iecelšanu vakantajos VP amatos. Brīvos algu fonda līdzekļus, kas tiks ietaupīti šī rīkojuma izpildes rezultātā, paredzēts izmaksāt speciālās piemaksās darbiniekiem par tiešu organizētas noziedzības apkarošanu un tās vadību un par tiešu smago noziegumu apkarošanu un tās vadību.

Pamatojot savu lēmumu, Mūrniece norāda, ka "Valsts policija ar šādu darbinieku skaita nekomplektu strādā jau vairākus mēnešus, un tas nav traucējis Valsts policijai pildīt savus darba pienākumus un nodrošināt sabiedrisko kārtību un drošību". Līdz ar to nolemts šo nekomplektu arī turpmāk neaizpildīt, bet ietaupītos līdzekļus novirzīt godprātīgo darbinieku stimulēšanai, izmaksājot likuma ietvaros paredzētās piemaksas. "Mēs gribam parādīt policistiem, ka godprātīgs un pašaizliedzīgs darbs Valsts policijā, nevis pāriešana noziedzības pusē, tiek novērtēts un pie pirmās iespējas arī papildus atalgots," skaidro iekšlietu ministre.

Rīkojums nosaka, ka pirmie piemaksas par sasniegumiem pildot dienesta pienākumus saņems tie policijas darbinieki, kuri samazināta atalgojuma un pieaugošas darba slodzes apstākļos turpina godprātīgi un pašaizliedzīgi pildīt savus dienesta pienākumus, kā arī ir veikuši smagu un sevišķi smagu noziegumu atklāšanu.

Ministrija norāda, ka VP apkopotā statistika par noziedzības līmeni šī gada pirmajos desmit mēnešos liecina - salīdzinājumā ar iepriekšējā gada analogu periodu valstī pieaug smago un sevišķi smago noziegumu skaits, kā arī pieaug to noziegumu skaits, kuru pastrādāšanai tiek izmantoti šaujamieroči. Tajā pašā laikā noziegumu atklāšanas procents saglabājies iepriekšējā gada līmenī, sevišķi augsts tas ir tieši slepkavību un citu smago noziegumu atklāšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!