Foto: LETA

Valsts policijas priekšnieka konkursa dalībniekiem vērtēšanas laikā ir notikusi poligrāfa pārbaude un lēmums par uzvarētāju būs tuvākajā laikā, intervijā LTV sacīja iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV).

Valsts drošības dienestā esot iesniedzis poligrāfa kompleksās psiholoģiskās pārbaudes rezultātus un kandidātu kompetenču novērtējumu. Tuvākajā laikā pieņemšu lēmumu, atzina Ģirģens. Divi pretendenti pārbaudi esot izgājuši, viens objektīvu iemeslu dēļ - nē.

Ministrs gan uzvēra, ka konkursā joprojām ir trīs pretendenti un lēmums tikšot pieņemts tuvākajā laikā.

Jau ziņots, ka konkursā pieteikušies trīs policijas virsnieki - VP Galvenās administratīvās pārvaldes priekšnieka vietnieks, pulkvedis Normunds Grūbis un policijas dienestā esošie vienīgie ģenerāļi - pašreizējais VP priekšnieka pienākumu izpildītājs Andrejs Grišins un Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieks Juris Šulte.

Konkursa laikā kandidātu novērtēšanai bija piesaistīts arī uzņēmums "Eiro personāls" par kandidātu kompetenču novērtēšanu. Eksperti izmantojuši padziļinātu kompetenču interviju un analītisko spēju un personības novērtējuma testu "ProfilesXT".

Pagājušā gada nogalē iepriekšējais VP priekšnieks ģenerālis Ints Ķuzis pieņēma lēmumu par amata atstāšanu. Ķuzim 10. februāris bija pēdējā darba diena VP priekšnieka amatā. No 11. februāra līdz konkursa beigām par VP priekšnieka pienākumus izpildītāju tika nozīmēts Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Grišins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!