Foto: DELFI
Ja valdība otrdien lems par pašlaik lietošanā esošo fotoradaru nepārpirkšanu no uzņēmuma "Vitronic" un tos no 1.janvāra noņems, uz autoceļiem haoss neveidosies un policija spēs nodrošināt ātruma kontroli, otrdienas rītā Latvijas Televīzijā sacīja Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis.

"Esmu pārliecināts par to, ka nebūs tā, ka ar 1.janvāri notiks kaut kādi brīnumi vai nekārtības uz Latvijas ceļiem, visi būs tā kā norāvušies vai tamlīdzīgi. Redzam, ka kopumā katru gadu situācijai uz Latvijas ceļiem ir tendence uzlaboties," sacīja Valsts policijas šefs.

Viņš gan atzina, ka fotoradaru esamība uz ceļiem ļauj novirzīt cilvēkresursus citiem darbiem, taču līdz brīdim, kad Valsts policijas autotransports būs aprīkots ar modernāka ātruma kontroles ierīcēm policisti šo darbu nodrošinās ar tās rīcībā esošo aprīkojumu, tostarp rokas radarus.

"Nākotnē skatāmies uz to, ka no rokas radariem varētu atteikties, un aprīkotās automašīnas ar radariem varētu izpildīt pārvietojamo fotoradaru funkcijas," sacīja Ķuzis.

Jau vēstīts, ka Iekšlietu ministrija (IeM) aicinās valdību noraidīt vācu ražotāja "Vitronic" izteikto priekšlikumu pārņemt esošos fotoradarus un tā vietā ar radariem aprīkot policijas transportlīdzekļus, kam būtu nepieciešami ap 500 tūkstoši latu.

Līdz šā gada beigām Iekšlietu ministrija ir noslēgusi pagaidu vienošanos ar "Vitronic" par esošo fotoradaru darbības nodrošināšanu, tomēr saskaņā ar auditorkompānijas ""Pricewaterhouse Coopers" (PwC) secinājumiem un ierosinājumiem ministrija šo sadarbību neplāno turpināt.


.

Par to otrdien lēmums jāpieņem valdībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!