Foto: AFI
Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) atsevišķu deputātu Valsts prezidenta amatam virzītais Andris Bērziņš (ZZS) iecerējis šonedēļ nākt klajā ar nelielu programmu, aģentūrai BNS pirmdienas vakarā apliecināja Bērziņš.

"Tie būs īsi izvilkumi no tā, kā es tās lietas redzu. Man ir pa nozarēm sarakstītas, sauksim tās par izjūtām, bet tās jādabū tādā formā, lai ne tikai es saprastu, bet arī citi," sacīja Bērziņš. Šo dokumentu viņam solījuši palīdzēt sagatavot ZZS deputāti, kas viņu izvirzīja Valsts prezidenta amatam. Lai būtu atskaites punkts lietām, teica Bērziņš.

Viņš savās izpausmēs nemainīšoties – būšot konkrēts un lietišķs.

"Tā nebūs lekcija. [Valdis] Zatlers pa četriem gadiem salika runu, bet es četrās dienās nevaru uztaisīt akadēmisku priekšlasījumu. Būšu konkrēts un lietišķs," norādīja kandidāts. Par konkrētām lietām viņam esot pavisam skaidras un konkrētas atbildes. Milzīgus apcerējumus viņš negatavo, jo "negribu būt gudrāks par citiem, jo es tāds neesmu".

Bērziņš arī uzsvēra, ka tiksies tikai ar tiem Saeimas deputātiem, kas viņu aicinās uz tikšanos.

"Man bija iespēja ar viņiem [Saeimas deputātiem] kontaktēties septiņus mēnešus, un pieņemu, ka vienai daļai ir viedoklis, kas es esmu," viņš piebilda.

Pirmdien pēc ZZS Saeimas frakcijas un valdes kopsēdes tika paziņots, ka pieci deputāti Valsts prezidenta amatam virzīs Bērziņu. Viņa kandidatūru izvirzīs Iveta Grigule (Latvijas Zaļā partija, LZP), Aivars Dronka (Latvijas Zemnieku savienība, LZS), Kārlis Seržants (LZP), Staņislavs Šķesters (LZS) un Jānis Vucāns ("Latvijai un Ventspilij"). Šie deputāti pārstāvot visus Latvijas reģionus.

Jau ziņots, ka Valsts prezidenta amata kandidātus var izvirzīt līdz otrdienai, 24.maijam. Pašlaik apvienības "Vienotība" un "Par labu Latviju" oficiāli izvirzījušas esošo prezidentu Valdi Zatleru. Atbalstu viņam paudusi arī Nacionālā apvienība, savukārt "Saskaņas centrs" nav atklājis, par ko atdos balsis 2.jūnijā gaidāmajās vēlēšanās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!