Foto: F64
Lai Valsts prezidenta Andra Bērziņa pagaidu mītnē Melgalvju namā varētu nodrošināt kompleksus drošības pasākumus, valdība otrdien nolēma noteikt 25 metru aizsargjoslu Melgalvju nama ēkas kompleksam.

Aizsardzības ministrijā (AM) skaidro, ka saskaņā ar valdības šā gada 3.aprīļa sēdē lemto Valsts prezidenta pagaidu rezidenci Rīgas pils remonta laikā plānots izvietot Melngalvju nama ēku kompleksa telpās Rātslaukumā 5, Rātslaukumā 6, Rātslaukumā 7.

Melngalvju nama ēku kompleksam kā plānotajai Valsts prezidenta pagaidu rezidencei noteikts kritiskās infrastruktūras objekta statuss.

Līdz ar to, ar grozījumiem noteikumos par aizsargjoslām ap valsts aizsardzības objektiem un šo aizsargjoslu platumu Valsts prezidenta pagaidu rezidenei jānosaka 25 metru aizsargjosla, norāda AM.

Tas nepieciešams, lai laikus varētu identificēt riska faktorus un novērstu iespējamos apdraudējumus, kas var izvērsties par rupjiem sabiedriskās kārtības pārkāpumiem, veiktu preventīvos pasākumus un nodrošinātu, ka netiek apdraudēta valsts funkciju un uzdevumu izpilde, skaidro AM.

Drošības pasākumi ietilpst Nacionālo bruņoto spēku Militārās policijas kompetencē, piebilst ministrijā.

Jau vēstīts, ka Valsts prezidenta kanceleja pārcelšanos uz Melngalvju namu plānojusi sākt augustā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!