Foto: F64
Valsts prezidenta kancelejā pieņemts lēmums pārtraukt darba attiecības ar Valsts prezidenta ekonomikas, uzņēmējdarbības un nodarbinātības padomnieci Elīnu Egli, portālu "Delfi" informēja Valsts prezidenta kancelejas Preses dienestā.

"Līdz ar to Elīna Egle, paužot oficiālu viedokli vai piedaloties publiskos pasākumos, Valsts prezidenta institūciju vairs nepārstāv," paziņojumā presei norāda Preses dienests.

Valsts prezidenta preses sekretāre Līga Krapāne portālam "Delfi" uzsvēra, ka šis ir prezidenta vienpersoniski pieņemts lēmums, jo prezidents arī izvēlas savu padomnieku loku.

Egle par darba attiecību pārtraukšanu informēta 4.jūnijā un tajā paša dienā no viņas saņemta darba nespējas lapa. Tāpēc, kamēr Egle slimo, dokumenti par darba attiecību pārtraukšanu vēl nav parakstīti, sacīja Krapāne.

Pagaidām arī neesot izlemts vai un kā tiks meklēts jaunais prezidenta padomnieks ekonomikas jautājumos, jo tiekot vērtētas arī dažāds strukturālas izmaiņas birojā, piemēram, atbildības sfēru pārdales esošo padomnieku starpā.

Valsts prezidents Andris Bērziņš intervijā LatvijasTelevīzijai (LTV) uzsvēra, ka lēmums par Egles atbrīvošanu no amata nav saistīts ar viņas darbību, bet gan ar iecerētajām izmaiņām prezidenta kanceleja, vēsta LTV. Prezidents pārrunāja ar Egli nākotnes plānus un "viņa ies savu ceļu, tāds ir tas lēmums", LTV atzina prezidents.

Viņš uzsvēra, ka lēmums nav saistīts ar problēmām attiecībās, "nav pamata teikt, ka viņa būtu kaut ko izdarījusi ne to, ko vajag". Prezidents skaidroja, ka lēmums saistīts ar strukturālām izmaiņām kancelejā, un Egles vietā nav paredzēts pieņemt citu cilvēku, jo iecerēts mazināt padomnieku skaitu, un "mainīt fokusu". Izmaiņas saistītas ar "esošo resursu izmantošanas dažādošanu", intervijā LTV atzina prezidents, taču neatklāja, kādas tieši pārmaiņas iecerētas un kādi padomnieki varētu zaudēt amatus vai kurus varētu pieņemt darbā.

Savkārt Egle paziņojumā medijiem norāda, ka līdz šim brīdim viņai nav uzteiktas un viņa nav uzteikusi darba tiesiskās attiecības ar Valsts prezidenta kanceleju.

"13.jūnijā no masu medijiem uzzināju, ka tiek plānota prezidenta kancelejas reorganizācija, diemžēl par to neesmu informēta. 6.jūnijā man konstatēta darba nespēja un esmu uzsākusi ārstēšanos, tāpēc nevaru atbildēt uz žurnālistu zvaniem. Pie iespējas labprāt ar plānotām izmaiņām iepazīšos, lai pieņemtu Valsts prezidenta interesēm atbilstošāko lēmumu," paziņojumā norāda Egle.

Viņa uzsver, ka Valsts prezidenta reitings sabiedrībā ir apmierinošs un viņa ir paveikusi Valsts prezidentam apsolīto savas kompetences jomā - sniegusi viedokli par sociāli ekonomiskiem un finanšu jautājumiem, darbu uzsākusi Stratēģiskas attīstības komisija, tas ekspertu darba grupas un darbu ciklu noslēdz Augsta līmeņa grupa investīciju piesaistei.

"Veiksmīgai sadarbībai ir nepieciešama Valsts prezidenta aktīva un skaidra vēlme risināt sabiedrībā sasāpējušus jautājumus. Savā līdzšinējā profesionālajā darbībā vienmēr esmu atklāti un enerģiski aizstāvējusi sabiedrības un uzņēmēju kopīgās intereses. Šādi rīkošos arī turpmāk neatkarīgi no ieņemamā amata un darba vietas," norāda Egle.

Jau vēstīts, ka ilggadējā Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) ģenerāldirektore Elīna Egle pērn vasarā noraidīja eksprezidenta Valda Zatlera aicinājumu iesaistīties viņa partijā, bet kļuva par Valsts prezidenta Andra Bērziņa padomnieci tautsaimniecības jautājumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!