Foto: LETA

Ja kādā no trešdienas balsojumiem par Valsts prezidentu izkritīs "Saskaņas" virzītais kandidāts Sergejs Dolgopolovs, tad šis politiskais spēks balsos pret visiem pārējiem kandidātiem.

Šādu lēmumu šodien pieņēmusi partijas valde, sacīja "Saskaņas" Saeimas frakcijas vadītāja vietnieks Valērijs Agešins. Viņš uzsvēra, ka visi 24 "Saskaņas" deputāti atbalstīs Dolgopolova kandidatūru, bet, ja pēc kāda balsojuma viņš neturpinās cīņu par šo augsto amatu, "Saskaņa" balsos pret visiem citiem kandidātiem, jo nevarot uzņemties par viņiem atbildību.

Kā ziņots, Valsts prezidenta amatam oficiāli izvirzīti četri kandidāti - tiesību eksperts Egils Levits, aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis (ZZS), kā arī opozīcijas deputāti Mārtiņš Bondars (LRA) un Dolgopolovs.

Iepriekš valdošā koalīcija vēlējās vienoties par vienu kandidātu Valsts prezidenta amatam, tomēr tas neizdevās. Zaļo un zemnieku savienība Valsts prezidenta amatam nolēma virzīt aizsardzības ministru Vējoni. Atbalstu Vējonim sākotnēji oficiāli pauda arī "Vienotība", bet pēc nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK lēmuma virzīt Levitu "Vienotības" frakcijai būs brīvais balsojums par kādu no šiem diviem kandidātiem.

Saeimas sēde, kurā vēlēs Valsts prezidentu, notiks 3.jūnijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!