Valsts prezidentam Raimondam Vējonim konstatēta iedzimta sirds slimība, otrdien īpaši sasauktā preses konferencē atklāja viņu ārstējošie ārsti.

Valsts prezidenta kancelejas vadītājs Guntis Puķītis žurnālistiem skaidroja, ka līdz šim iedzimtā sirds kaite nav traucējusi ne Vējoņa profesionālajai darbībai, ne kā citādi, tostarp sportojot.

Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas reanimatoloģe-anestezioloģe Eva Strīķe norādīja, ka operācijas laikā Vējonim likvidēts gan infekcijas avots Vējoņa sirds vārstulī, gan arī iedzimtā kaite.

Vairs nevar teikt, ka pacientam šobrīd ir sepse, atzina Strīķe, uzsverot, ka Vējoņa veselības stāvoklis uzlabojas. Vienlaikus viņa atzina, ka šādos gadījumos antibakteriālās terapijas kurss jāturpina vismaz trīs mēnešus.

Tikmēr Puķītis vērsa uzmanību uz baumu vilni saistībā ar prezidenta veselību un aicināja medijus neizplatīt nepārbaudītu informāciju. Viņš gan konkrēti neatklāja, kas izplata baumas, vien skaidroja, ka tas jūtams "žurnālistu jautājumos, kuros iekļautas arī atbildes". Tāpat dažādi ieraksti parādās sociālajos tīklos.

Reaģējot uz baumām, Valsts prezidenta kanceleja arī nolēmusi ierakstīt video paziņojumu.

Prezidents ir optimisma pilns, un komunicē gan ar ārstiem un tuviniekiem, gan Valsts prezidenta kancelejas darbiniekiem, uzsvēra Puķītis.

Jau vēstīts, ka Vējonis otrdien paziņoja, ka, atrodoties slimnīcā, pakāpeniski atsāks pildīt Valsts prezidenta pienākumus.

Ārsti pirmdien lēma, ka Vējonis pagaidām turpinās ārstēšanos intensīvās terapijas nodaļā. Kā skaidroja slimnīcā, Vējonim vēl ir nepieciešama aprūpe pēc veiktās sirds operācijas.

Svētdien prezidentam Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcā veiktas medicīniskas manipulācijas, likvidējot pēc operācijas uzkrājušos šķidrumu.

Tāpat ziņots, ka Vējonim 20. janvārī tika veikta sirds operācija. Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas ārstiem izdevās likvidēt infekcijas avotu Vējoņa sirds vārstulī.

Veicot izmeklējumus, mediķi iepriekš konstatēja sepses infekciju, kas skāra sirds vārstuļus.

Operācijā infekcijas skartais sirds vārstulis ticis aizstāts ar vārstuļa protēzi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!