Foto: DELFI
Valsts prezidentam jāizrauj Latvija no pašreizējās stagnācijas, pirms plānotās tikšanās ar Valsts prezidenta amata kandidātiem Edgaru Runkēviču un Elīnu Pinto pauda Zaļo zemnieku savienības frakcijas vadītājs Viktors Valainis.

ZZS pārstāvji portālu "Delfi" informēja, ka politiskā spēka Saeimas frakcija 30. maijā tiksies ar Rinkēviču, lai pirms gaidāmajām Valsts prezidenta vēlēšanām uzklausītu viņa redzējumu par Latvijas attīstībai nozīmīgiem jautājumiem. Savukārt nākamnedēļ, 24. maijā, gaidāma tikšanās ar Pinto.

ZZS Saeimas frakcija jau ir tikusies ar "Apvienotā saraksta" izvirzīto kandidātu valsts augstākajam amatam Uldi Pīlēnu.

Valainis akcentēja, ka deputāti ļoti atbildīgi izturas pret Valsts prezidenta ievēlēšanas procesu, un ZZS īpaši svarīgi ir izvērtēt kandidātu nākotnes redzējumu.

"Mēs vēlamies, lai Valsts prezidents strādā visas tautas labā. Būtiska ir Valsts prezidenta spēja panākt valdības darba uzlabošanos un prasīt atbildību izpildvarai, īstenojot nepieciešamās reformas," uzsver Valainis.

Viņš norādīja, ka nākamajam Valsts prezidentam ir jākalpo par impulsu, lai Latvija izrautos no pašreizējās stagnācijas.

ZZS Saeimas frakcija par piemērotāko kandidātu Valsts prezidenta amatam izlems pēc visu izvirzīto uzklausīšanas.

Jau vēstīts, ka maija beigās gaidāmajām Valsts prezidenta vēlēšanām izvirzīti "Jaunās vienotības" kandidāts Edgars Rinkēvičs, "Apvienotā saraksta" dibinātājs, uzņēmējs Uldis Pīlēns un partijas "Progresīvie" virzītā bijusī Eiropas Latviešu apvienības vadītāja Elīna Pinto.

Patlaban gan nevienam no kandidātiem nav atbalsts ievēlēšanai šajā amatā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!