Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga un Ministru prezidents Indulis Emsis (ZZS) Eiropas Savienības (ES) enerģētikas komisāra posteni, kuram nākamais Eiropas Komisijas (EK) prezidents Žozē Manuels Durau-Barrozu ceturtdien izvirzījis Latvijas komisāra kandidātu Andri Piebalgu, vērtē kā nozīmīgu un būtisku.
Tagad viss ir atkarīgs no tā, kā par Barrozu piedāvāto jauno EK sastāvu balsos Eiropas Parlaments, Vīķes-Freibergas viedokli pauda prezidentes preses sekretāre Aiva Rozenberga. Valsts vadītāja ir pārliecināta, ka ES enerģētikas komisāra postenis ir būtisks.

Emsis arī ir gandarīts, ka Latvijas kandidāts saņēmis ES enerģētikas komisāra portfeli, par ko iepriekš bijuši "mājieni", apliecināja premjera padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos Ilona Līce

"Tas ir ļoti nozīmīgs postenis," premjera viedokli pauda Līce.

Kā ziņots, nākamais EK prezidents Barrozu ceturtdien paziņoja jauno EK sastāvu. Latvijas komisāra kandidāts Piebalgs jaunajā komisijā ieņems enerģētikas komisāra amatu, aizstājot iepriekš uz šo amatu pretendējušo Ungārijas izvirzīto pārstāvi Lāslo Kovāču, kas savukārt nominēts nodokļu un muitas komisāra amatam, uz kuru iepriekš pretendēja Ingrīda Ūdre (ZZS).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!