Foto: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja

Ceturtdien, 3. februārī, Valsts prezidents Egils Levits Rīgas pilī tikās ar Kanādas nacionālās aizsardzības ministri Anitu Anandu. Tikšanās laikā Levits pateicās par Kanādas aktīvo lomu Latvijas un visa Baltijas reģiona drošības stiprināšanā, vadot NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupu Latvijā.

Prezidenta kancelejā portālu "Delfi" informēja, ka Levits uzsvēris – Latvijas un Kanādas divpusējās attiecības stiprina arī sadarbība, starptautisko tiesību normās balstītas starptautiskās kārtības aizstāvēšana un vēsturiski aktīvā Latvijas diasporas kopiena Kanādā.

Prezidents sacijis, ka būtisku ieguldījumu attiecībās sniedz arī Latvijas pasūtījums Kanādas "Airbus" aviokompānijai. Valsts prezidents izteica cerību par Kanādas interesi stiprināt sadarbību arī informācijas un komunikācijas tehnoloģiju sektorā, kur Latvijai ir ievērojama pieredze un piedāvājums.

Levits augstu novērtē Kanādas sniegto atbalstu Ukrainas aizsardzības spēju celšanai. Abas puses bija vienisprātis, ka Krieviju no tālākas militārās agresijas īstenošanas var atturēt tikai vienota, spēcīga un ticama Rietumu atbilde. Krievijas agresija pret Ukrainu turpinās kopš 2014. gada, kad Krievija nelikumīgi okupēja Krimas pussalu un izvērsa karadarbību Ukrainas austrumos.

Kanādas aizsardzības ministre uzsvēra, ka trīs Baltijas valstu politika un rīcība tiek augstu novērtēta Rietumu galvaspilsētās un tai ir nozīmīga ietekme NATO alianses politikas veidošanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!