Foto: F64

16.novembrī Latvijā vajadzētu atzīmēt Iecietības dienu, uzskata Valsts prezidents Andris Bērziņš.

"Valsts prezidents uzskata, ka 16.novembris kā Iecietības diena ir vairāk kā vajadzīga Latvijai," norādīja prezidenta preses sekretāre Līga Krapāne.

Aicinājumu iestāties par Iecietības dienu 16.novembrī pirmdien prezidenta paspārnē strādājošās Mazākumtautību konsultatīvās padomes sēdes laikā izteica tās jaunais loceklis, Rīgas Stradiņa universitātes profesors Deniss Hanovs.

16.novembris ir UNESCO 1945.gadā tapušās Konstitūcijas parakstīšanas gadadiena, un pirmo reizi kā Starptautiskā iecietības diena tā tika atzīmēta 1996.gadā. Starptautiskās iecietības dienas mērķis visā pasaulē ir aicināt cilvēkus būt tolerantiem citam pret citu, neierobežot otra cilvēka iespējas tādēļ, ka viņam ir cita tautība, reliģiskā piederība, cits dzimums vai atšķirīgs vecums. Arī Latvijā līdz šim notikuši dažādi Starptautiskajai iecietības dienai veltīti pasākumi.

Kā ziņots, pirmdien Melngalvju namā notika Mazākumtautību konsultatīvās padomes sēde, kura bija veltīta iecietības un neiecietības izpausmēm Latvijas sabiedrībā.

Prezidenta paspārnē strādājošās Mazākumtautību konsultatīvās padomes mērķis ir sekmēt dialogu par mazākumtautību etniskās, kultūras, valodas un reliģiskās identitātes jautājumiem, kā arī sniegt atbalstu mazākumtautību sociāli politiskās līdzdalības veicināšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!