Foto: LETA
Valsts prezidents Andris Bērziņš Latvijas sabiedrībai jaunajā 2013.gadā vēl spēku, gribu un veselību piepildīt iecerēto, kā arī savstarpēju sapratni un saticību, portāls “Delfi” uzzināja Valsts Prezidenta Preses dienestā.

"Lai mums pietiek spēka, gribas un veselības piepildīt Jaunajā gadā iecerēto! Lai pietiek mīlestības, ko dāvāt saviem tuvajiem! Lai pietiek līdzjūtības un pašaizliedzības palīdzēt cilvēkiem, sniegt atbalstu, izprast vienam otru! Lai Latvijas sabiedrībā Jaunais gads nes savstarpēju sapratni un saticību!", novēl prezidents.

Prezidents savā apsveikumā arī citē Kārļa Skalbes dzejas rindas: "Jaunā gadā atkal prasa,Vai būs laime, kāda, kur? Zīlnieks ziemas zvaigznēs lasa, prātnieks prāto, burvis bur", un atzīmē, ka Jaunā gada slieksnis vienmēr ir pārdomu, gaidu un cerību piepildīts.

"Savās sirdīs mēs katrs paturam to, kas bijis dārgs un ko vēlamies paņemt līdzi no aizejošā gada," atzīmē prezidents.

Valsts prezidents arī šogad ievēros paša aizsākto tradīciju, un, pretēji saviem priekšgājējiem augstajā amatā, kuri Vecgada uzrunas teica 31.decembrī, savu uzrunu tautai teiks 1.janvārī. Tā būs skatāma Latvijas Televīzijas 1.kanālā pulksten14.50.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!