Foto: LETA

Ceturtdien Valsts prezidents Andris Bērziņš oficiālā vizītē apmeklēs Ukrainu, kur tiksies ar augstākajām amatpersonām, lai pārrunātu abu valstu divpusējās sadarbības paplašināšanas iespējas kā politiskā dialoga, tā ekonomikas un uzņēmējdarbības jomās, informē Prezidenta preses dienests.

Tikšanās laikā plānots pārrunāt arī Eiropas Savienības un Ukrainas sadarbību ciešākas integrācijas virzienā, ko Latvijas atbalsta.

Uzsākot vizīti Ukrainā, Valsts prezidents Kijevā piedalīsies vainaga nolikšanas ceremonijā Nezināmā kareivja piemiņas memoriālā, kā arī godinās Golodomora upuru piemiņu, pie tai veltītā pieminekļa noliekot simbolisku trauku ar graudiem. Pēc oficiālās sagaidīšanas ceremonijas Bērziņš tiksies ar Ukrainas prezidentu Viktoru Janukoviču, lai apspriestu abu valstu divpusējās attiecības, īpaši sadarbības ekonomikas jomā uzlabošanas iespējas.

Bērziņš kopā ar Ukrainas prezidentu piedalīsies arī Ukrainas-Latvijas biznesa foruma atklāšanā.

Pēc dalības oficiālajās pusdienās, ko par godu Valsts prezidenta vizītei rīkos Ukrainas prezidents, Bērziņš piedalīsies izstādes "Latvija. Dzintars. Inovācija. Kas Dzintaram padomā?" atklāšanā Sofijas katedrālē.

Savukārt 15.martā Valsts prezidents vizīti turpinās tiekoties ar Ukrainas Parlamenta priekšsēdētāju Volodmiru Ribaku un Ukrainas premjerministru Mikolu Azarovu, lai pārrunātu līgumiski tiesiskās bāzes paplašināšanas iespējas un sadarbību konkrētos ekonomiskajos jautājumos, piemēram, konteineru vilciena ZUBR projektā.

Vēlāk Bērziņš apmeklēs Iļjičevskas un Odesas ostas, lai iepazītos ar to darbību un iespējām paplašināt kontaktus ar šīm ostām, veidojot vienotu transporta koridoru no Turcijas caur Ukrainu uz Latvijas ostām un Rietumeiropu.

Valsts prezidentu oficiālajā delegācijā pavadīs pieci ministri: ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (RP), ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts, satiksmes ministrs Anrijs Matīss, tieslietu ministrs Jānis Bordāns (NA) un zemkopības ministre Laimdota Straujuma.

Delegācijā būs arī Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras direktors Andris Ozols, Latvijas Darba devēju konfederācijas vadītājs Vitālija Gavrilova, Patērētāju tiesību aizsardzības centra direktore Baibas Vītoliņa, kā arī vairāku augstskolu rektori.

Biznesa delegācijā iekļauti 49 Latvijas uzņēmēji, kuri pārstāv visplašāko jomu spektru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!