Foto: DELFI
Valsts prezidents Valdis Zatlers, ceturtdien, 13. augustā pirmo reizi dzīvē piedaloties orientēšanās sacensībās "Magnēts", 11 minūtēs un divās sekundēs Maltuves purva apkārtnē veica pusotru kilometru garu distanci.

Foto galerija

Prezidents veica vieglāko no pieejamajām distancēm un viņam bija jāatrod pieci apvidū izvietotie kontrolpunkti, sacīja Prezidenta preses dienesta vadītājas vietniece Elīna Lazdāne.

Zatleru trasē pavadīja orientēšanās sporta veterāns Rodrigo Slaviņš. Kā ierasts, skrējienā valsts pirmajai personai līdzi devās arī viņa miesassargi. Prezidents pēc skrējiena bijis ļoti apmierināts, un pirmā dalība orientēšanās sacensībās viņam iepatikusies.

Parasti "Magnētā" vairāk nekā kilometru garu distanci pa marķētu trasi veic meitenes un zēni vecumā līdz 12 gadiem. Ja prezidents būtu skrējis savai vecuma grupai atbilstošu distanci, viņam būtu jāveic aptuveni seši kilometri un jāsameklē aptuveni trīsreiz vairāk kontrolpunktu.

Orientēšanās sacensības "Magnēts" notiek Rīgas apkārtnē no vēla pavasara līdz agram rudenim katru otrdienu, trešdienu un ceturtdienu.

Kā ziņots, prezidents orientēšanās sacensību "Magnēts" posmā piedalījās, lai iesildītos Baltijas vienotības skrējienam "Sirdspuksti Baltijai". Pirms šodienas dalības sacensībās Zatlers pateicās orientieristiem par dalību vienotības skrējiena organizēšanā.

Valsts pirmā persona, pēc paša sacītā, Baltijas vienotības skrējienā "Sirdspuksti Baltijai" veiks posmu "pāri Daugavai līdz Brīvības piemineklim". Viņš vēlas, lai "Sirdspuksti Baltijai" būtu ne tikai "Baltijas ceļa" 20.gadadienas svinības, bet arī emocionāls pārdzīvojums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!