Foto: Ilmārs Znotiņš, prezidenta kanceleja

Valsts prezidents Egils Levits otrdien Rīgas pilī tikās ar Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) vēstnieci Latvijā Hananu Halfanu Obaid Ali Al Madhani, kura pasniedza AAE dāvinājumu Latvijas valsts simtgadē – paklāju, kas simbolizē vīziju par mieru un sieviešu līdztiesību.

Paklāju ir darinājušas karu pieredzējušās afgāņu sievietes, un šis mākslas darbs ir radīts ar cerību Afganistānā vairot mieru un labklājību. Latvijas Valsts prezidents pateicās AAE un paklāja darinātājām par šo filozofiski dziļo mākslas darbu, kas visiem liek pārdomāt miera un sieviešu līdztiesību nozīmi pasaulē.

Paklāju aušana ir Afganistānas nemateriālais mantojums, kas tiek nodots no paaudzes paaudzē. Vēsturiski sievietes Afganistānā auž kara paklājus, kuros tiek atainoti ar karu saistīti simboli. Taču 2014. gadā pēc Viņas Augstības Šeihas Fatimas Bint Mohamed bin Zayed (Sheikha Fatema Bint Mohammed Bin Zayed) iniciatīvas tika uzsākts īpašs miera paklāju projekts ar mērķi ieviest cerību Afganistānas iedzīvotājos un pretoties kara paklāju aušanai.

Šis projekts arī palīdz sievietēm Afganistānā nodrošināt darba vietas, cīnīties ar nabadzību un paaugstināt sieviešu dzīves līmeni.

AAE dāvinātais miera paklājs tiks izstādīts Rīgas pilī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!