Foto: AFI
Valsts prezidents Andris Bērziņš nosūtījis vēstuli jaunajam Nīderlandes karalim Villemam Aleksandram, sveicot viņu ar atbildīgā amata uzņemšanos, portāls “Delfi” uzzināja Valsts prezidenta kancelejā.

Valsts prezidents savā un Latvijas tautas vārdā sūta vislabākos vēlējumus karalim Villemam Aleksandram un novēl labklājību Nīderlandei un tās tautai.

„Nīderlande vienmēr ir bijusi nozīmīgs Latvijas partneris, un esmu gandarīts par sadarbības attīstību gan divpusēji, gan Eiropas un transatlantisko institūciju ietvaros. Nākotnē ceru uz vēl ciešāku politisko dialogu un sadarbību  ekonomikā un kultūrā," savā vēstulē raksta Valsts prezidents.

Andris Bērziņš nosūtījis arī pateicību Nīderlandes karalienei Beatriksei, kura otrdien nodeva karaļa titulu savam dēlam, par viņas personisko ieguldījumu Latvijas un Nīderlandes attiecību stiprināšanā.

Jau vēstīts, ka 75 gadus vecā Betrikse, kura pēc 33 gadu valdīšanas par atkāpšanos no troņa paziņoja janvārī, otrdien parakstīja oficiālu dokumentu un par valsts pirmo karali kopš 1890. gada kļūs 45 gadus vecais Vilems Aleksandrs.

"Es tagad atkāpjos no saviem Nīderlandes karalienes pienākumiem un monarhija tiks nodota manam vecākajam dēlam Vilemam Aleksndram," īsā ceremonijā pilī Amsterdamā teica Beatrikse.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!