Foto: LETA

Valsts prezidents Andris Bērziņš sestdien apsveica Latvijas bobslejistus ar lielisko panākumu – izcīnīto Pasaules kausu bobslejā gan divnieku, gan četrinieku ekipāžām, portālu "Delfi" informēja Valsts prezidenta kancelejas Preses dienests.

Telefonsarunā ar komandas treneri Sandi Prūsi Valsts prezidents apsveica pilotu Oskaru Melbārdi un stūmējus Daumantu Dreiškenu, Arvi Vilkasti un Jāni Strengu.

Valsts prezidents uzsvēra, ka sportistu paveiktais šajā sezonā pēc spilgtā panākuma Soču Olimpiskajās spēlēs liecina par mūsu komandas darbaspējām, izturību un mērķtiecību. Andris Bērziņš novēlēja sportistiem panākumus arī turpmāk, īpaši drīz gaidāmajā Pasaules čempionātā, vienmēr saglabājot augstu motivāciju, komandas garu un pleca sajūtu Latvijas bobsleja labākajās tradīcijās.

Valsts prezidents pateicās arī treneriem un personīgi Sandim Prūsim par ieguldīto darbu panākumu kaldināšanā.

Valsts prezidents Siguldā apmeklē Pasaules čempionātu kamaniņu sportā un līdz šim nostartējušos Latvijas sportistus ir apsveicis ar panākumiem.

Arī premjere Laimdota Straujuma (V) sveic Latvijas bobsleja pilotu Oskaru Melbārdi un viņa komandu divnieku un četrinieku ekipāžās, kā arī treneri ar uzvaru, iegūstot Pasaules kausu bobslejā.

"Puiši ar vēsturisko un iedvesmojošo dubultuzvaru pierāda, ka ar neatlaidīgu darbu un ticību saviem spēkiem viss ir iespējams! Tā ir iedvesma, ko ikviens no mums var smelties savā dzīvē, lai sasniegtu mērķus, ko esam izvirzījuši. Mūsu lieliskie sportisti iedvesmo arī mani turpināt cīnīties par Latviju!" uzsver premjere.

Plānots, ka pēc ziemas sezonas startu noslēguma Straujuma tiksies ar bobsleja un skeletona komandām, par uzvarām plānotas arī Ministru kabineta balvas.

Arī Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA) sveic Oskara Melbārža pilotētās bobsleja ekipāžas ar izcilajiem panākumiem, izcīnot Pasaules kausu gan bobsleja divnieku, gan četrinieku kopvērtējumā.

"No sirds sveicu mūsu bobslejistus un viņu treneri Sandri Prūsi ar gūto uzvaru. Paldies par lielisko sniegumu, kas nesis šo patiesi izcilo uzvaru. Jūsu ieguldītais darbs, milzu gribasspēks un talants ir ļāvis sasniegt jaunas sporta virsotnes. Mēs Latvijā lepojamies ar jums! Domāju, ka pasaulē daudzi mūs apbrīno. Jūsu sasniegumi ne vien iepriecina, bet arī ir kā aicinājums katram censties un strādāt savā jomā, tiecoties pēc aizvien labākiem rezultātiem," norāda Saeimas priekšsēdētāja.

"Delfi" jau ziņoja, ka Latvijas vadošā bobsleja ekipāža Oskars Melbārdis un Daumants Dreiškens sestdien triumfēja arī Pasaules kausa kopvērtējumā divniekiem, pēdējā posmā Sočos izcīnot otro vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!