Valsts robežsardze (VRS) par 249 779 eiro (bez PVN) iegādāsies kuteri uz gaisa spilvena, lai uzlabotu robežsardzes mobilitāti uz Eiropas Savienības ārējās robežas, informēja Valsts Robežsardzes Galvenās pārvaldes Preses un sabiedrisko attiecību dienesta galveno inspektore Inese Bērziņa.
Šis pirkums notiks Šengenas konvencijas finanšu programmas projekta "Robežapsardzības mobilitātes uzlabošana jūrā" ietvaros.

Saskaņā ar iepirkuma procedūras rezultātiem VRS Galvenā pārvalde no SIA "Harbour Enterprise Ltd" iegādāsies vienu kuteri uz gaisa spilvena. Uzņēmums Valsts robežsardzei kuteri piegādās 7 mēnešu laikā pēc līguma noslēgšanas.

Projekta "Robežapsardzības mobilitātes uzlabošana jūrā" mērķis ir palielināt Valsts robežsardzes mobilitāti uz Eiropas Savienības ārējās robežas, nodrošinot robežsardzes atbildīgos dienestus ar nepieciešamajiem peldlīdzekļiem, informēja Bērziņa.

Speciāli aprīkotais peldošais līdzeklis uz gaisa spilvena nodrošinās jūras robežas apsardzību, īpaši periodos, kad pārējiem Valsts robežsardzes peldlīdzekļiem navigācijas sezona būs beigusies.

Valsts robežsardze 2005.gada maijā sāka Šengenas konvencijas finanšu programmas īstenošanu. Programmas vispārējais mērķis ir nostiprināt jaunās Eiropas Savienības ārējās robežas un veicināt efektīvu robežapsardzību un robežkontroli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!