Foto: DELFI

Valsts sociālās aprūpes centru (VSAC) filiālēs ar Covid-19 pašlaik slimo aptuveni desmitā daļa klientu, kā arī daļa darbinieku, informēja Labklājības ministrijas (LM) pārstāvis Egils Zariņš.

Viņš skaidroja, ka nedēļas sākumā 13 VSAC filiālēs bijuši 407 Covid-19 pozitīvi klienti, kā arī 84 darbinieki. VSAC kopumā ir apmēram 4000 klientu un 3000 darbinieku.

Zariņš uzsvēra, ka nedēļas griezumā Covid-19 pozitīvo gadījumu skaits abās pozīcijās samazinās.

Jau ziņots, ka decembra vidū premejrs rezolūcijā labklājības, veselības ministrēm un vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra pienākumu izpildītājam uzdevis nekavējoties pastiprināt epidemioloģiskās prasības un kontroli sociālās aprūpes centros (SAC) visā Latvijā Covid-19 izplatības izskaušanai.

"Pēdējās dienās saņemtā satraucošā informācija par infekcijas uzliesmojumiem SAC liecina, ka atbildīgajām ministrijām un iestādēm ir steidzami jāpastiprina epidemioloģiskie pasākumi Covid-19 izplatības izskaušanai. Nepieciešama regulāra visu Latvijas SAC darbinieku un klientu ātrā testēšana, lai pēc iespējas operatīvāk atklātu Covid-19 uzliesmojumus, kā arī jāpastiprina epidemioloģisko prasību ievērošanas kontrole," norādīja Kariņš.

Komentējot Kariņa rezolūciju, LM atzina, ka SAC ir ieviesta virkne drošības un informēšanas pasākumu, un "nav jāpieņem papildu pasākumi, bet strikti jāpilda esošie, uz ko ir norādīts visām atbildīgām amatpersonām".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!