Foto: DELFI
No 2013.gada 1.janvāra vairāk nekā 1800 valsts sociālās aprūpes centros strādājošajiem ‒ aprūpētājiem, sociālajiem aprūpētājiem, sociālajiem darbiniekiem, medicīnas māsām un interešu pulciņu audzinātājiem ‒ mēnešalga palielināsies par 19 līdz 40%, kā arī dubultosies piemaksas, portālu "Delfi" informēja Labklājības ministrijā (LM).

Patlaban šiem darbiniekiem tiek nodrošināta piemaksa - 5% no algas, bet no 1.janvāra piemaksa būs ne mazāka par 10% no mēnešalgas.

Līdz ar to aprūpētājiem atalgojums pirms nodokļu nomaksas palielināsies no pašreizējiem 227 līdz 285 latiem, medicīnas māsu palīgiem ‒ no 244 līdz 335 latiem, medicīnas māsām ‒ no 275 līdz 407 latiem, interešu pulciņu audzinātājiem ‒ no 244 līdz 374 latiem, sociālajiem aprūpētājiem ‒ no 244 līdz 274 latiem, sociālajiem darbiniekiem ‒ no 332 līdz 442 latiem, bet ārstiem ‒ no 420 līdz 634 latiem, klāsta LM.

Lai palielinātu atalgojumu un piemaksas tiem valsts sociālās aprūpes centru darbiniekiem, kuru darbs ir cieši saistīts ar klientu ikdienas aprūpi un rehabilitāciju, 2013.gada budžetā papildus piešķirti 3,37 miljoni latu.

LM valsts sekretāre Ieva Jaunzeme norādījusi, ka nākamgad tiem sociālās aprūpes darbiniekiem, kuri strādā ar sevišķi sarežģītiem klientiem, atalgojums pieaugs vēl vairāk.

Valsts nodrošina ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas pakalpojumus bērniem bāreņiem un bez vecāku gādības palikušiem bērniem vecumā līdz diviem gadiem, bērniem ar garīgās un fiziskās attīstības traucējumiem līdz četru gadu vecumam, bērniem invalīdiem ar smagiem garīgās attīstības traucējumiem no četru līdz 18 gadu vecumam, pilngadīgām personām ar smagiem garīgiem traucējumiem (1. un 2.grupas invalīdi) un neredzīgām personām (1. un 2.grupas invalīdi).

Minētos pakalpojumus nodrošina pieci LM pakļautībā esoši valsts sociālās aprūpes centri ar 30 filiālēm un 4659 vietām.

2012.gada 10.decembrī rindā pēc minētajiem pakalpojumiem gaidīja vidēji 358 cilvēki, tostarp tie, kuri jau saņem pakalpojumu, bet vēlas mainīt pakalpojumu sniedzēju iestādi, liecina ministrijas sniegtā informācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!