Lāčplēša dienā un Latvijas republikas proklamēšanas dienā Rīgā būs tradicionālie piemiņas brīži, koncerti, dievkalpojumi, 18.novembrī Krastmalā notiks militārā parāde, vakarā iedzīvotājus uzrunās Valsts prezidente un pēc uzrunas varēs vērot uguņošanu, informēja Rīgas domes Kultūras pārvalde.
Svētku noformējumam pirms Lāčplēša dienas, 10.novembrī, tiks papildināts Brīvības pieminekļa apgaismojums, paredz pārvaldes svētku noformējuma koncepcija. Gaismojums tiek izmantots katru vakaru līdz svētku kulminācijai 18. novembrim, kad svētki visus pulcēs pie Brīvības pieminekļa, kur skanēs prezidentes uzruna, informēja pārvaldē.

Kultūras pārvalde plāno pilsētu rotāt ar atceres un svētku dienas atzīmēšanas atribūtiku – karogiem, vimpeļiem, lentām, plakātiem un ziedu kompozīcijām karoga krāsās. Šogad īpaši tiks akcentētas degošu sveču liesmas pilsētas laukumos un pasākumu norišu vietās, izvietojot statīvus ar āra svecēm.

Pilsētas noformējuma paplašināšanai pilsētvidē tiek aicinātas piedalīties arī valsts un pašvaldību pakļautības iestādes, kā arī pilsētas iedzīvotāji, ievērojot ugunsdzēsības noteikumus, noformēt 18.novembrī savu namu, uzņēmumu un ofisu logus un fasādes ar degošām svecēm.

Viens no brīvības gaismas tēla galvenajiem objektiem būs pilsētas kanāls, veidojot sveču straumi, kā vienu no atraktīvākajiem valsts svētku dekorēšanas elementiem un tai pat laikā saglabājot svētku ieturēto, svinīgo valstiskumu, paredzēts Pārvaldes svētku koncepcijā.

18.novembrī pilsētas laukumos un norišu vietās izvietotas degošas sveces gan konstruktīvajos statīvos gan bez tiem, lai ar savu gaišo liesmu godinātu Latvijas valsti dzimšanas dienā un atgādinātu tās tapšanas grūto ceļu.

18.novembrī pulksten 14. 11.novembra krastmalā notiks militārā parāde, pulksten 20 iedzīvotāju pie Brīvības pieminekļa uzrunās Valsts Prezidente Vaira Vīķe – Freiberga, bet pulksten 21 varēs vērot uguņošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!