Foto: F64

Norādot, ka ar tā dēvēto Lielvārdes luterāņu draudzes apkrāpšanas lietu gan pazīstams tikai virspusēji, Latvijas evaņģēliski luteriskās baznīcas arhibīskaps Jānis Vanags atzīmē – tieši baznīcas iekšējā revīzija atklājusi šos faktus un vērsusies policijā.

Vanags portālam "Delfi" pauž, ka ar lietu pazīstams tikai virspusēji, jo īpašumu jautājumi nav viņa pārziņā.

"Delfi" pagaidām nav izdevies iegūt konkrētā LELB iecirkņa prāvesta un draudzes mācītāja viedokli par situāciju.

Jau vēstīts, ka Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurors tiesai nodevis krimināllietu, kurā Lielvārdes evaņģēliski luteriskās baznīcas draudzes priekšnieks un sekretāre apsūdzēti par naudas izkrāpšanu no baznīcas un dokumentu viltošanu.

Kā portālu "Delfi" informēja Ģenerālprokuratūrā, viena apsūdzētā persona izkrāpusi 284 574 eiro, kas iegūti, pārdodot nekustamo īpašumu. Savukārt otra persona atbalstījusi pirmo apsūdzēto krāpšanas izdarīšanā.

Krimināllietā, kas Zemgales rajona tiesā Ogrē tiks skatīta šā gada novembrī, uz apsūdzēto sola būs jāsēžas Jurim Reihleram, liecina informācija Latvijas tiesu portālā. Reihlers, kā arī vēl viena persona, apsūdzēti pēc Krimināllikuma pantiem par krāpšanu un dokumentu viltošanu, kas sakrīt ar tiem likuma pantiem, ko informācijā par krimināllietas nodošanu tiesai 2. jūlijā bija norādījusi Ģenerālprokuratūra. Zemgales rajona tiesa Ogrē šo lietu paredzējusi izskatīt 11. novembrī.

Pēc Lielvārdes novada mājas lapā publicētās informācijas, toreizējais Lielvārdes luterāņu draudzes priekšnieks Reihlers 2009. gadā par mūža ieguldījumu Lielvārdes kultūras tradīciju kopšanā un kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanā, Lielvārdes vārda popularizēšanu Latvijā un ārpus tās robežām, par veiksmīgu uzņēmējdarbību, par ieguldījumu sociāli-karitatīvajā darbā Lielvārdē atzīts par "Goda Lielvārdieti".

Reihlers portālam "Delfi" no komentāriem par konkrēto kriminālprocesu atteicās, sakot, ka gana jau esot ar to, kas ticis publicēts. "Tas tagad ir tiesas varā," piebilda Reihlers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!