Foto: F64

Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas arhibīskaps Jānis Vanags un Romas Katoļu baznīcas Rīgas arhibīskaps metropolīts Zbigņevs Stankēvičs aicina visas Latvijas luterāņu un katoļu baznīcas ik dienu pulksten 12 zvanīt zvanus un darīt to līdz pait brīdim, kad beigsies karš Ukrainā.

Iniciatīvas autors ir Vanags. Abu konfesiju vadītāji uzaicinājumu publicējuši sociālajos tīklos.

"Izdzirdot baznīcu zvanus dienas vidū, pulksten 12, apstāsimies uz brīdi, apzināsimies sevi Dieva priekšā un lūgsim: "Dievs, izglāb un sargā Ukrainu!" Kurš zina Mūsu Tēvs lūgšanu, pateiksim to šajā nodomā! Vai lūgsim paši saviem vārdiem. Lai beidzas karš, lai uzvar taisnība," raksta arhibīskaps Vanags.

Līdzīgu vēstījumu publicējis Stankēvičs: "No mūsu brāļu luterāņu puses esmu saņēmis aicinājumu katru dienu pulksten 12 zvanīt baznīcu zvanus apmēram vienu minūti katru dienu, kamēr vien ir akūti notikumi Ukrainā. Zvanu skaņas ir kā aicinājums uz mirkli apstāties, apzināties sevi Dieva priekšā un runāt ar Viņu no sirds, lūdzot par mieru Ukrainā, aizlūdzot par Latviju un pasauli. Aicinu visus iesaistīties!"

Jau ziņots, ka Krievija ceturtdien, 24. februārī, sāka pilna mēroga militāru uzbrukumu Ukrainai, prezidentam Vladimiram Putinam brīdinot citas valstis, ka jebkurš mēģinājums iejaukties novedīs pie "sekām, kuras jūs nekad neesat redzējuši".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!