Foto: DELFI

Rīgas dome no ceturtdienas, 17. novembra, pulksten 17 līdz piektdienas, 18. novembra, pulksten 18 nolēmusi slēgt gājēju, velosipēdu un elektroskrejriteņu kustību uz Vanšu tilta abās pusēs esošā gājēju un velosipēdu ceļa. Šāds lēmums gan raisījis negatīvas sajūtas rīdziniekos, kuri ar tām steiguši dalīties sociālajos tīklos.

Apvienība "Pilsēta cilvēkiem", kas seko līdzi dažādiem tostarp ar satiksmi saistītiem jautājumiem galvaspilsētā, izceļ arī šī pašvaldības paziņojuma publiskošanas laiku.


Tikmēr daļai šāds lēmums nācis kā pārsteigums, turklāt jaunumus no "Twitter" uzzinājusi arī domes deputāte Justīne Panteļējeva (PP).


Izskan arī viedokļi, ka šāds lēmums ir ņirgāšanās.


Izskan arī praktiski jautājumi, piemēram, kā tagad nokļūt mājās pēc darba.


Savukārt Rīgas domē skaidro, ka šādu lēmumu pieņemt mudinājuši drošības apsvērumi. Proti, pēc Satiksmes departamenta pārstāvju norādītā, pēdējās pārbaudes liecina, ka Vanšu tilta ietves ir piemērotas tikai ikdienas slodzēm. Tomēr tiek prognozēts, ka Nacionālo bruņoto spēku militārās parādes laikā uz tilta varētu pulcēties liels interesentu skaits, kas radītu lielāku slodzi.

Vietnē "Twitter" dome arī piebilst, ka tilta apsekošana tika veikta neilgi pirms svētkiem, tāpēc tagad pieņemts lēmums par ietvju slēgšanu, lai novērstu iespējamos riskus.

Šī arī neesot pirmā reize, kad Vanšu tilts tiek slēgts gājēju un velosipēdistu satiksmei. Piemēram, 2015. gadā tilts tika slēgts, jo uz tilta vantīm bija izveidojies apledojums, kas radīja drošības draudus.

Kā ziņots, valsts svētku laikā gaidāmi arī citi būtiski satiksmes ierobežojumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!