Foto: DELFI
Pie Varakļānu aprūpes centra lifta šahtā iekritušā zēna nāves vainīgajām personām ir jāsaņem bargs sods, raidījumā "Tiešā runa" norādīja bojā gājušā zēna tēvs – Andris Elsts.

"Es gribu, lai tiktu noskaidrotas vainīgās personas. Es gribu, lai viņi saņem bargu sodu," norādīja bērna tēvs, piebilstot, ka viņš vēlas pievērst traģēdijai sabiedrības uzmanību.

Meklējot traģēdijas vainīgos, Patērētāju tiesību aizsardzības centra direktore skaidroja, ka, pirmkārt, atbildīgs ir ražotājs, otrkārt, uzstādītājs, kurš uzstādījis liftu, "neievērojot primitīvās drošības prasības".

Savukārt Būvniecības valsts kontroles biroja direktors Pēteris Druķis raidījumā pieļāva, ka konkrētajā gadījumā atbildība, visticamāk, guļas uz lifta ražotāju un to, kas liftu uzbūvēja – būvnieku.

Vēstīts, ka Būvniecības valsts kontroles biroja eksperti konstatējuši ēkā vairākus nopietnus pārkāpumus, kas apdraud cilvēku veselību un dzīvību.








Portāls "Delfi" jau vēstīja par traģisko notikumu Varakļānu veselības aprūpes centrā, kur lifta šahtā iekrita nepilnus divus gadus vecs puika, kurš no gūtajām traumām mira.

Ģimene aprūpes centrā apciemoja slimo vecmammu, kura gulēja trešā stāva palātā. Dodoties mājās, mazais bija piekusis, tika izlemts braukt ar liftu.

"Mazo ielaidu iekšā, liftā, kopā ejot, pagriezos, kur mamma, pagriezos - mazā nav, pazudis, ieiet liftā kaut kādā kastē un pazūd bērns, un ieraudzīju, ka tur ir sprauga liela, tur stikli," atceras bērna tēvs – Andris Elsts.

Lifts izbūvēts tā, ka starp ārsienu un lifta pamatni veidojas sprauga, kas bērnam izrādījās liktenīga. Attālums no grīdas malas līdz lifta ārējai stikla sienai ir aptuveni 34 centimetri.

Liftam ir žalūzijas un, ievērojot noteikumus, tām jābūt aizvērtām. Tomēr lifta tehniskais risinājums izveidots tā, ka žalūzijas ir nolaižamas vien pašā apakšējā stāvā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!