Foto: Saeimas administrācija

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) parlamentārā sekretāra pienākumus turpmāk pildīs Gatis Zamurs (AP), portālu "Delfi" informēja ministrijā.

Līdzšinējā VARAM parlamentārā sekretāre Dace Bluķe (AP) tika ievēlēta Liepājas novada domē, līdz ar to pildīs deputātes pienākumus.

Ministrs Artūrs Toms Plešs (AP) izsaka Bluķei pateicību par atbalstu, palīdzot ministrijai ceļā uz klimata, reģionālajiem un digitālās transformācijas mērķiem. Ministrs novēl politiķei veiksmīgi īstenot zaļu un mūsdienīgu politiku arī pašvaldības darbā.

Zamurs ir ieguvis augstāko izglītību starptautiskā biznesa vadībā Rīgas Tehniskās universitātes Rīgas Biznesa skolā, vadījis "Latvijas Koka būvniecības klasteris" biedrības izpilddirektora amatā un dalījies uzņēmējdarbības pieredzē ar studentiem, strādājot par Rīgas Tehniskās universitātes lektoru.

2021. gada janvārī Zamurs uzsāka pildīt Saeimas deputāta pienākumus, tostarp darbojoties Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijā.

Zamurs uzsver, ka svarīga ir ministrijas un Saeimas savstarpējā sadarbība, īpaši laikā, kad dienasgaismu ierauga administratīvi teritoriālā reforma, kad Latvija ievieš iepakojumu depozīta sistēmu un visa Eiropas Savienība uzņem zaļo kursu.

"Kā 13. Saeimas deputāts un VARAM parlamentārais sekretārs es uzņemos veidot starpinstitucionālu dialogu un veikt zaļo ideju vēstneša lomu sabiedrībā. Es ticu, ka mans līdzšinējais darbs Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijā, kā arī pilsoniskais aktīvisms reģionālā un nacionālā līmenī palīdzēs veiksmīgi pildīt šos pienākumus," norāda Zamurs.

Mandātu Saeimā Zamurs ieguva līdz ar Daniela Pavļuta (AP) kļūšanu par Veselības ministru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!