Foto: LETA

Reaģējot uz Ventspils domes opozīcijas aicinājumu valdībai ierosināt Ventspils domes atlaišanu, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce ("AP") ir uzdevis ministrijas valsts sekretāram sniegt "visaptverošu ziņojumu", piektdien vēsta "Latvijas Avīze".

Valsts sekretāram, kā skaidro laikraksts, jāziņo par "līdzšinējo saziņu ar Ventspils domi šā sasaukuma laikā, kā arī par Ventspils domes darbības atbilstību Satversmei un normatīvajos aktos noteiktajiem tiesiskas un demokrātiskas valsts pārvaldes principiem". Pēc iesnieguma autoru domām, tie pašvaldībā tiek pārkāpti.

Pūce ir saņēmis Ventspils domes opozīcijas deputātu vēstuli, kura esot jāvērtē kā satraucoša, "Latvijas Avīzei" apstiprināja ministra padomniece Agnese Vārpiņa. Ministrs gan ir konstatējis, ka "tajā ir minēti daudzi pārkāpumi, bet maz faktu".

Minēto vēstuli sagatavojuši Ventspils domes deputāti Ģirts Valdis Kristovskis (kandidē Eiropas Parlamenta vēlēšanās), Dace Korna, Aivis Landmanis un Ivars Landmanis, kuri ievēlēti domē no apvienotā Nacionālās apvienības, "Vienotības" un Latvijas Reģionu apvienības saraksta.

Vēstulē opozīcijas deputāti norāda, ka domē ilgstoši ir ierobežota mazākuma deputātu darbība, neievērojot proporcionalitātes principu pašvaldības darbā. Piemēram, opozīcijai netiek ierādītas piemērotas darba telpas, neesot iespējas paust savu viedokli pašvaldības portālā un citi pārkāpumi. Tāpat vēstules autori norāda uz "autoritāru vadības stilu neleģitīma pašvaldības vadītāja vadībā". Ar to, kā skaidro laikraksts, domāti tiesas noteiktie ierobežojumi Aivaram Lembergam pildīt domes priekšsēdētāja pienākumus.

Atbildot aicinājumam atlaist Ventspils domi, tajā valdošā partija "Latvijai un Ventspilij" ("LunV") paudusi viedokli, ka "Jaunā Vienotība" pieprasa administratīvi pārskatīt demokrātisku vēlēšanu rezultātu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!