Foto: LETA

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju (VARAM) tiesā pret Ventspils mēru Aivaru Lembergu (Latvijai un Ventspilij) pārstāvēs vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra padomnieces Ingas Antānes bijusī darbavieta.


VARAM Sabiedrisko attiecību nodaļā  informēja, ka ministrija iepirkumu konkursa rezultātā ir izraudzījusies advokātu biroju "Triniti", kas sniegs juridiskos pakalpojumus ministrijai administratīvajā lietā, kas ir ierosināta pēc Lemberga pieteikuma par vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Edmunda Sprūdža (RP) 2012.gada 22.oktobra rīkojuma par Lemberga atstādināšanu no amata. Ar "Triniti" praktizējošo advokātu ir noslēgts līgums, kura kopējā summa ir 12 950 latu.

Kandidējot iepirkumu konkursā par tiesībām pārstāvēt VARAM šajā lietā, pretendentiem piedāvājumā bija jāiekļauj apliecinājums, ka viņiem nav interešu konflikta likumā un ka pretendents arī nākotnē nepieļaus interešu konfliktu attiecībā uz šajā administratīvajā lietā iesaistītajām fiziskajām un juridiskajām personām. Izvēloties pakalpojuma sniedzēju, viens no būtiskākajiem faktoriem līdzās pieredzei, pakalpojuma kvalitātei, piedāvātajai cenai bija arī konfidencialitātes prasības, norāda VARAM.

Šajā advokātu birojā savulaik praktizējusi arī Sprūdža padomniece, Rīgas mēra amata kandidāte Inga Antāne. Viņas kā zvērinātas advokātes darbība gan tika pārtraukta 2012.gada 21.februārī. Taču, lai novērstu jebkādas šaubas par likuma "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā" normu ievērošanu, Antāne pati ir vērsusies Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā, lūdzot birojam sniegt par to izvērtējumu.

Lemberga pieteikumu pret VARAM, ar kuru viņš prasa atcelt rīkojumu par viņa atstādināšanu no Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja amata pienākumu pildīšanas, Administratīvā rajona tiesa plāno skatīt 8.maijā.

Lembergs Administratīvajā rajona tiesā pērn 16.novembrī pārsūdzēja vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Edmunda Sprūdža (RP) rīkojumu par viņa atstādināšanu no Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja amata pienākumu pildīšanas. Šis Lemberga pieteikums ir pieņemts tiesā un ir ierosināta administratīvā lieta. Tiesa no VARAM ir saņēmusi paskaidrojumus, kas 2.janvārī ir pievienoti lietai.

Lembergs iesniedzis sūdzību arī Eiropas Cilvēktiesību tiesā (ECT) saistībā ar Sprūdža izdoto rīkojumu par viņa atstādināšanu no Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja amata pienākumu pildīšanas. Viņš ar šo sūdzību neprasa piedzīt no valsts kompensāciju. Sūdzības mērķis, pēc Lemberga teiktā, ir panākt atzinumu un "pasvītrot, ka Latvija ministra Sprūdža personā pārkāpj Satversmi un klaji ignorē savas starptautiskās saistības".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!