Foto: DELFI

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) izsludinājusi konkursu uz valsts sekretāra vietnieka amatu, liecina paziņojums oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

Kā informēja vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos Inese Auniņa, saskaņā ar pašreizējo VARAM struktūru ministrijā patlaban ir trīs valsts sekretāra vietnieku amati, savukārt jaunā ministrijas struktūra paredz četrus valsts sekretāra vietniekus.

Patlaban ministrijā ir valsts sekretāra vietnieks politikas koordinācijas, budžeta, finanšu un administratīvajos jautājumos, valsts sekretāra vietnieks investīciju jautājumos, kā arī valsts sekretāra vietnieks reģionālās attīstības un pašvaldību darbības pārraudzības, kā arī elektroniskās pārvaldes jautājumos.

Jaunā VARAM struktūra paredz četrus valsts sekretāra vietniekus, kas noteikti atbilstoši ministrijas kompetencē esošajām atbildības jomām - valsts sekretāra vietnieks vides aizsardzības jautājumos, valsts sekretāra vietnieks reģionālās attīstības jautājumos, valsts sekretāra vietnieks informācijas un komunikācijas tehnoloģiju jautājumos, kā arī valsts sekretāra vietnieks attīstības instrumentu jautājumos.

Šāds lēmums pieņemts, lai nodrošinātu ministrijas kompetencē esošo jautājumu pārraudzību un politikas plānošanu vadības līmenī. Piemēram, valsts sekretāra vietnieka informācijas un komunikācijas tehnoloģiju jautājumos pienākumos būs šīs jomas politikas veidošanas pārraudzība Latvijā. Savukārt valsts sekretāra vietnieka attīstības instrumentu jautājumos kompetencē būs visu ministrijas rīcībā esošo Eiropas Savienības (ES) finanšu instrumentu programmās īstenotie pasākumi. Šobrīd esošajā struktūrā valsts sekretāra vietnieks investīciju jautājumos nodarbojas tikai ar dažu ES finanšu instrumentu piesaisti. Bet, lai sasniegtu ministrijas vadības izvirzītos mērķus saistībā ar pieejamo ES fondu līdzekļu integrētu apguvi, kā arī plānotās izmaiņas kohēzijas politikas jomā, šī amata kompetence un atbildība ir pārāk šaura, vēstīja Auniņa.

Pieteikuma dokumentus VARAM valsts sekretāra vietnieka amatam var iesniegt 20 dienu laikā.

Pretendentam jāatbilst Valsts civildienesta likuma 7.panta prasībām, jābūt akadēmiskajai vai augstākajai profesionālajai izglītībai tiesību zinātnē, ekonomikā, vadībzinātnē vai informācijas tehnoloģiju jomā.

Tāpat pretendentam jābūt ne mazāk kā piecu gadu pieredzei vadošā amatā, pieredzei informācijas komunikācijas tehnoloģijas stratēģiskās attīstības plānošanā un informācijas sistēmu, informācijas tehnoloģiju infrastruktūras un informācijas tehnoloģiju drošības risinājumu arhitektūras dokumentu izstrādē, kā arī jāprot lietot praksē teorētiskās zināšanas un koordinēt dažādu institūciju sadarbību.

Amata pretendentam jāprot vismaz divas svešvalodas, kas jāpārzina savu amata pienākumu veikšanai vajadzīgā apjomā, jābūt labām datora lietošanas prasmēm un pašiniciatīvai, precizitātei un labām saskarsmes prasmēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!