Pēc savienības "Latvijas ceļš" (LC) konsultācijām ar "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (TB/LNNK) šodien pusdienlaikā, "tēvzemiešu" līderis Māris Grīnblats paziņojis, ka LC pieļāvusi koalīcijas iespēju ar sociāldemokrātiem Rīgas domē, kamēr paši LC pārstāvji no komentāriem pagaidām atturējušies.
Grīnblats atzina - tā kā vēlēšanu rezultāti abām pārējām valdošās koalīcijas partijām ir bijuši vāji, salīdzinot ar TB/LNNK, tad tām būs jāmeklē kopēja valoda ar sociāldemokrātiem, jo tādējādi varētu novērst koalīciju - sociāldemokrāti kopā ar kreiso bloku.

Grīnblats arī paziņoja, ka patlaban netiek apsvērta iespēja par "tēvzemiešu" un sociāldemokrātu koalīcijas veidošanu, piesaistot mazās partijas.

Savukārt LC pārstāvji pēc nepilnu stundu ilgušajām konsultācijām bija nerunīgi. Sarunu grupas vadītāja Aija Poča tikai atteica, ka tā bijusi pirmā konsultatīvā tikšanās ar "tēvzemiešiem" un LC vēl nekādus koalīcijas variantus nav izvirzījis. Nākamās konsultācijas TB/LNNK šodien paredzētas ar sociāldemokrātiem.

LC priekšsēdētājs Andris Bērziņš nesen visai asi iebilda pret sociāldemkrātiem, sakot, ka LC ir pa ceļam ar ideoloģiski tuvākajām partijām, bet vēlāk viņš vairs tik kategorisks nebija. Savukārt Tautas partijas priekšsēdētājs Andris Šķēle vēl naktī pēc 7.Saeimas vēlēšanām žurnālistiem apgalvoja, ka ar sociāldemokrātiem kopā viņi nestrādās "Tēvzemieši" jau vēlēšanu naktī sāka neoficiālas konsultācijas ar uzvarētājiem - sociāldemokrātiem, bet skaidri nepateica, kādu koalīciju vēlas redzēt.

Viņu virzītais mēra amata kandidāts Andris Ārgalis neslēpis, ka viņam tuvāka būtu labēja koalīcija ar valdībai līdzīgu sastāvu, bet viņš nav TB\LNNK sarunu grupas vadītājs un tas daudziem licis domāt, ka tādējādi pārējā partijas daļa mēģina tuvoties sociāldemokrātiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!