Foto: LETA

Partijas "Saskaņa" valdes priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs paudis neizpratni par 9. maija organizāciju, Valsts policijai (VP) ierobežojot ziedu nolikšanas iespēju pie pieminekļa Uzvaras parkā, ar sabiedrisko attiecību speciālistes palīdzību pavēstīja politiķis.

Viņš retoriski uzdeva jautājumu, vai Latvija ir demokrātiska valsts, kurā ir cienītas cilvēku izvēles, ja policija ir aicinājusi nedoties pie kāda pieminekļa un liegusi tur nolikt ziedus.

"Likumsargu funkcija ir uzturēt kārtību un gādāt par drošību. Vai 9. maijā pie pieminekļa bija kādi nemieri, provokācijas, nepakļaušanās? Valsts policija pati apgalvo – nebija. Tad – ar kādām tiesībām? Ar kādām tiesībām desmitiem tūkstošu cilvēku tika pazemoti? Nevajag šeit piesaukt epidemioloģisko drošību, tas neskanēs ticami pēc tam, kad septiņu stundu rindas pēc vakcīnām mūsu valdība uzdeva par "lielisku sasniegumu"," pauda Urbanovičs.

Portāls "Delfi" jau rakstīja, ka par pārkāpumiem pie Uzvaras pieminekļa uzsākti vairāki administratīvie procesi, un pēc VP priekšnieka Armanda Ruka teiktā, 9. maijā pie pieminekļa pulcējušies ap 20 000 cilvēku.

Urbanovičs atzina, ka pagājušā gada 9. maijā, "sagādājot dziļu vilšanos mūsu nacionālajiem vanagiem", cilvēki disciplinēti, ievērojot distancēšanos, nolika ziedus un devās tālāk, lieki nepulcējoties, un tieši tāpat viņi gribēja izdarīt arī šogad.

"Bet valstī tāds politiski nervozs laiks. Varai ir sevi jāparāda. Ministram, kas praktiski ir politiskais bezpajumtnieks, jācenšas noturēties. Tāpēc šie dzeltenie aizgaldi, šī idiotiskā pieturu pārcelšana, šie puķu nodošanas punkti... Ziedu nolikšana ir cieņas izrādīšana kritušajiem, dziļi personisks brīdis. Varbūt nākamreiz viņi prasīs, lai ziedus nosūta ar kurjerpastu vai "Bolt"?!," sacījis "Saskaņas" valdes priekšsēdētājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!