Foto: Shutterstock

Latvijas Romas katoļu baznīcas Jelgavas diecēzes bīskaps Edvards Pavlovskis no amata pienākumu pildīšanas septiņās draudzēs Neretas un Jaunjelgavas novadu dievnamos atstādinājis vardarbībā pret saviem māsas bērniem apsūdzēto priesteri Uldi Cēsnieku, vēsta laikraksts "Staburags".

Jau vēstīts, ka Cēsniekam par savas māsas bērnu fizisku un psiholoģisku ietekmēšanu ar Aizkraukles tiesas spriedumu noteikta īslaicīga brīvības atņemšana uz 20 dienām.

Pavlovskis, kura tiešā pakļautībā darbojas Uldis Cēsnieks, pildot Romas katoļu baznīcas pāvesta noteiktās instrukcijas, pieņēmis pagaidu lēmumu un atstādinājis priesteri no pienākumu pildīšanas visās iepriekšējās darba vietās - Neretas, Zalves, Sproģu, Ērberģes, Jaunjelgavas, Seces un Kankaļu draudzēs. Priesteris kā vikārs jeb prāvesta palīgs strādās Romas katoļu Bezvainīgās Jaunavas Marijas katedrālē.

Cēsnieks Aizkraukles rajona tiesas spriedumu pārsūdzējis, un lieta nosūtīta izskatīšanai apelācijas kārtībā Zemgales apgabaltiesā, bet līdz jauna lēmuma pieņemšanai viņam aizliegts vadīt dievkalpojumu, nodarbības vai kā citādi pildīt darba pienākumus saistībā ar bērniem un nepilngadīgiem jauniešiem, tajā skaitā arī vadīt ticības mācības stundas skolās un bērnudārzos, vēsta laikraksts.

Pavlovskis laikrakstam atzīmējis, ka baznīcai nav institūciju, kas spriestu savu tiesu, tāpēc tā paļaujas un piekrīt laicīgās tiesas lēmumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!