Foto: LETA

Neskatoties uz ebreju kopienas vēstulē pausto, par vārda "žīds" aizskarošo nozīmi, un afroamerikāņu izcelsmes latviešu cilvēktiesību aizstāvja Džordža Stīla sacīto par vārda "nēģeris" negatīvo konotāciju, Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija trešdien, 11. janvārī, neierosināja ētikas pārkāpuma lietu pret deputātu Aleksandru Kiršteinu (NA), kurš minētos vārdus lietoja pērn Saeimas sēdē.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka komisija 28. decembrī lēma ierosināt deputātu ētikas pārkāpuma lietu pret Kiršteinu par pērn 15. decembrī Saeimas sēdē lietotiem vārdiem "žīds", "pederasts" un "nēģeris".

"Progresīvie" saskata ētikas pārkāpumu

Deputāta ētikas pārkāpuma lietas ierosināšanu iniciēja partija "Progresīvie", ar iesniegumu vēršoties atbildīgajā Saeimas komisijā.

Iesniegumā partija citēja Kiršteina pausto 15. decembra Saeimas sēdē: "Cīņa ar naida runu sākas ar valodas, tas ir, smadzeņu, domāšanas, pārinstalēšanu. Vairs nav nēģeru [..] Nav vairs pederastu. Latviešu valodas vārdnīcā ir vārds "pederasts". Divi vīrieši, kas nodarbojas ar homoseksuālismu, ir pederasti. Nu ir kaut kādi geji. Kas ir gejisms, neviens jums nevar pateikt. Nav žīdu. Lietuvā ir Židas centrs. Latvijā..."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!