Iespējams, Satversmes aizsardzības biroja (SAB) atzinumam par Nacionālās drošības padomes (NDP) sanāksmē skatītās informācijas noplūdi tiks noņemts slepenības statuss un tā rezultāti atklāti plašākai sabiedrībai, šodien žurnālistiem atzina Ministru prezidents Aigars Kalvītis (TP).
Komentējot no SAB saņemtos materiālus, viņš sacīja, ka “ir vērts pārdomāt daudzus jautājumus,” un piebilda, ka jau tuvākajā NDP sēdē viņš ziņos par pārbaudes rezultātiem.

Vienlaikus vadības vadītājs uzsvēra, ka pašlaik pārbaudes materiāli ir slepeni, tādēļ drošības dienestu konstatētais nav atklājams. Tomēr Kalvītis pieļāva iespēju, ka materiāliem pēc NDP sēdes varētu tikt noņemts slepenības statuss un tie tiktu atklāti.

Premjers vēlējās pārbaudīt iespējamo ziņu sniegšanu Krievijas vajātajam uzņēmējam Borisam Berezovskim par 19.oktobra NDP sēdē lemto, jo no uzņēmēja publiskajiem izteikumiem varēja noprast, ka viņam tas ir zināms, lai gan NDP sēžu saturs ir slepens.

Berezovskis gan vēlāk noliedza, ka viņam kāds no padomes locekļiem būtu stāstījis par sēdē runāto. Arī demisionējušais iekšlietu ministrs Ēriks Jēkabsons (LPP), kas tika minēts kā iespējamais informācijas paudējs, to noliedza.

Valdības vadītājs iepriekš uzsvēra, ka ministram nevajadzētu būt kurjeram, sniedzot informāciju ieinteresētai personai par NDP lemto. “Par visslepenāko sanāksmi, kas valstī ir un par kuru parasti nekādus komentārus nesniedz, tagad vienkārši stāsta pa pasauli apkārt un vēl zvana ieinteresētām personām,” pauda Kalvītis.

Piektdien, 28.oktobrī SAB pārbaudes dokumentus iesniedza premjeram.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!