Foto: DELFI

Varētu celt slieksni, no kura tiek piemērota pašizolācija pēc atgriešanās no Covid-19 skartajām valstīm, LTV raidījumā "Rīta panorāma" prognozēja veselības ministre Ilze Viņķele (AP).

Ceļotājiem, iebraucot Latvijā, vispārējā gadījumā ir jāievēro 10 dienu pašizolācija, ja valsts, no kuras ieceļots, saslimstības ar Covid-19 pēdējo divu nedēļu kumulatīvais rādītājs pārsniedz 16 gadījumu uz 100 000 iedzīvotāju robežu. Viņķele LTV raidījumā pieļāva, ka šo rādītāju varētu palielināt līdz 25.

Ziņots, ka pēc Covid-19 gadījumu skaita pieauguma Latvijā pēdējo divu nedēļu saslimstības ar Covid-19 kumulatīvais rādītājs uz 100 000 iedzīvotāju ir pārsniedzis 16 gadījumu robežu, liecina Eiropas Slimību profilakses un kontroles centra (ECDC) jaunākie dati.

Ceļotājiem, iebraucot Latvijā, vispārējā gadījumā ir jāievēro 10 dienu pašizolācija, ja valsts, no kuras ieceļots, saslimstības ar Covid-19 pēdējo divu nedēļu kumulatīvais rādītājs pārsniedz 16 gadījumu uz 100 000 iedzīvotāju robežu. Turpinoties saslimstības ar Covid-19 pieaugumam, pašizolācija patlaban ir jāievēro no visām Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) sarakstā esošajām Eiropas valstīm, izņemot Vatikānu, liecina SPKC apkopotie dati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!