Rīgas domes (RD) lēmums iesaldēt kopējo pašvaldības algu fondu varētu attiekties arī uz deputātu atalgojumu, laikrakstam "Dienai" apliecinājuši vairāki domes valdošo frakciju pārstāvji.
Domes koalīcijā esošā Tautas partija gan pret šādu soli gan iebilst, uzskatot, ka inflācijas apkarošanā tas daudz nepalīdzēs.

Jau vairākus gadus Rīgā deputātu algu aprēķina pēc minimālās algas likmes.

Maksimālais atalgojums, ko deputāts var saņemt, sēdēs neizlaižot nevienu darba stundu, šobrīd ir 480 latu pirms nodokļu nomaksas, ziņo laikraksts. Deputātu algas no nākamā gada tik un tā augs līdz 640 latiem mēnesī, jo valstī palielināsies minimālā alga.

Trešdien domes Finanšu komitejā atbalstītie jaunie noteikumi paredz, ka turpmāk tiks skaitīts arī laiks, kas pavadīts, tiekoties ar vēlētājiem un atbildot uz iedzīvotāju iesniegumiem. Taču tas nepalielinās deputātu atalgojumu, skaidro RD juridiskās pārvaldes direktors Jānis Liepiņš, jo, maksāts tiks tikai par 40 darba stundām mēnesī, kas ir noteiktas jau šobrīd.

Laikraksta aptaujātie koalīcijas pārstāvji piekrituši, ka par deputātu algu iesaldēšanu varētu spriest. Tautas aprtijas pārstāvis vicemērs Andris Ārgalis gan uzskata, ka tas būtu "populistisks solis, kas pozitīvu efektu uz pilsētas budžetu neradīs".

Saskaņā ar domes noteikumiem mēra Jāņa Birka mēneša atalgojums pirms nodokļa nomaksas ir 2160 latu, kas no nākamā gada janvāra sasniegs 2880 latus. Par 600 latiem — līdz 2400 latiem — varētu pieaugt vicemēru alga. Savukārt komiteju priekšsēdētāju alga, kas ir 1320 latu mēnesī, no 2008.gada sākuma būs 1760 lati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!