Naturalizācijas pārvalde varētu lemt par Latvijas pilsonības atņemšanu par kara noziegumiem notiesātajam bijušajam sarkanajam partizānam Vasīlijam Kononovam, ja pierādīsies, ka viņš ieguvis Krievijas pilsonību, neiesniedzot dokumentus par atteikšanos no Latvijas pilsonības.
Šobrīd pārvalde noskaidrojusi, ka dokumenti par atteikšanos no pilsonības no Kononova nav saņemti, taču pārvalde nav saņēmusi oficiālu informāciju par Krievijas pilsonības piešķiršanu Kononovam. Tādēļ Naturalizācijas pārvalde pieprasījusi informāciju no Krievijas varas iestādēm, lai noskaidrotu presē izskanējušo informāciju par pilsonības piešķiršanu Kononovam. Pārvalde vēlas noskaidrot notikušā apstākļus un uzzināt, vai kaimiņvalsts pilsonība Kononovam piešķirta pēc viņa paša vēlēšanās. Naturalizācijas pārvaldes veiktā Krievijas likumdošanas analīze liecina, ka Krievijas pilsonību nav iespējams piešķirt bez attiecīga iesnieguma ar lūgumu piešķirt pilsonību.

Tādēļ pārvalde vēlas noskaidrot presē izskanējušo informāciju, kas apliecina, ka Kononovs par pilsonības piešķiršanu uzzinājis no masu informācijas līdzekļiem. Rutkovskis atzina, ka cilvēkam nevar pārmest iesnieguma neiesniegšanu par atteikšanos no Latvijas pilsonības, ja izrādīsies, ka viņš informāciju par Krievijas pilsonības iegūšanu uzzinājis no ziņu aģentūrām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!