Vārmes pagastā mītošā daudzbērnu ģimene, kurai pērnās ziemas sākumā pēc ugunsgrēka dzīvesvietā radās sarežģījumi ar jaunu māju atrašanu, nu atradusi jaunu dzīves vietu un saņem palīdzību no pagasta, portālu "Delfi" informēja Vārmes pagasttiesas priekšsēdētāja Lelede Ose.
Viņa apgalvoja, ka attiecības ar daudzbērnu ģimenes vienīgo apgādnieci Evitu Teteri nostabilizējušās un ģimene veiksmīgi pārlaidusi ziemu jaunā mājvietā. Taču Ose atteicās sīkāk stāstīt par daudzbērnu ģimenes dzīves apstākļiem, jo nevēloties atkal presē pacelt tēmu, kas jau noklususi.

Pērnā gada decembrī pēc vairākām publikācijām presē Vārmes pagastā dzīvojošajai daudzbērnu ģimenei, kura pēc ugunsgrēka dzīvoja pagasta ierādītā "graustā", pašvaldība un iedzīvotāji palīdzējuši sakārtot dzīves vietu un sagādāt malku ziemai.

Pēc ugunsgrēka Kuldīgas rajona Vārmes pagasta Mežsētās Evita Tetere un viņas četri nepilngadīgie bērni palika bez jumta virs galvas. Daudzbērnu māte preses publikācijā novembra beigās stāstīja par pagasta vienaldzību un atteikšanos palīdzēt ģimenei.

Ose iepriekš stāstīja, ka pārmetumi par nepalīdzēšanu esot nepamatoti, jo sākotnēji pašvaldība nav bijusi informēta par pagastā dzīvojošo ģimeni, bet pēc tam, kad ģimene bijusi deklarēta Vārmes pagastā tās vienīgā apgādniece nav vērsusies pašvaldībā ar iesniegumu palīdzēt.

Taču sākoties ziemai Teteru ģimenes dzīves vietā apstākļi bijuši pieņemami. Pagasts bija sakārtojis elektrības padevi un ielicis logu, bet pagasta iedzīvotāji palīdzējuši ģimenei sarūpēt malku ziemai.

Novembra beigās Laikraksta "Diena" pielikums nedēļas žurnāls "SestDiena" publicēja rakstu, kurā tika minēts, ka pagasts, nevis mēģinājis palīdzēt, bet vispirms raudzījis, vai tikai nevajag atņemt mātei bērnus.

Vārmes pagasttiesas priekšsēdētāja toreiz norādīja, ka "tur rakstītais ir meli". Ose stāstīja, ka pagasts sākotnēji nav bijis informēts par daudzbērnu ģimenes esamību, bet kad ģimenei piedāvāts vienistabas dzīvoklis māte no tā atteikusies, jo tur neesot bijis, kur turēt lopus. Turklāt ģimenei esot bijis grūti palīdzēt, jo ģimenes māte nerakstījusi iesniegumus ar lūgumiem palīdzēt.

Taču tagad attiecības starp ģimeni un pagastu esot stabilizējušās un ģimenei esot jauna dzīvesvieta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!