Foto: DELFI

Lai samazinātu rindas pēc personu apliecinošiem dokumentiem – pases un eID kartes, Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (PMLP) no 19. jūlija līdz vasaras beigām visās teritoriālajās nodaļās pagarinājusi darba laiku, portālu "Delfi" informēja PMLP.

Vasara ierasti ir gada noslogotākais laiks, kad pieaug pieprasījums pēc personu apliecinošu dokumentu noformēšanas, informē pārvaldē.

Reizē būtiski pieaug arī to klientu skaits, kuri veic iepriekšēju pierakstu pakalpojumu saņemšanai, bet neierodas un pierakstu neanulē, tādējādi veidojot rindas uz pakalpojumu saņemšanu. Kopš šī gada jūnija vairāk nekā 8000 klienti nav ieradušies un nav arī anulējuši savu pierakstu, informē pārvalde.

Lai pēc iespējas lielākam klientu skaitam būtu iespēja laikus noformēt personu apliecinošos dokumentus, PMLP teritoriālo nodaļu darba laiki no 19. jūlija tiek pagarināti. Paredzams, ka darba laika izmaiņas ļaus PMLP nedēļā papildus apkalpot vairāk nekā 1000 klientu.

Tāpat PMLP atkārtoti aicina klientus būt solidāriem un anulēt iepriekšējo pierakstu, ja nav iespējams ierasties pieteiktajā laikā. Katrs atteiktais pieraksts ļauj sniegt pakalpojumu vēl kādam rindā gaidošam klientam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!